BBC fikirlerini paylaşmak için 'darbe yanlıları'nı arıyor

BBC fikirlerini paylaşmak için 'darbe yanlıları'nı arıyor

İngiltere resmi yayın kuruluşu BBC, Türkiye'deki çeşitli çevrelere gönderdiği elektronik posta mesajlarıyla 'darbe yanlısı' kişileri bulma konusunda yardım istedi. Gazetecilik yapmak isterken komik duruma düşen yayın kuruluşunun bu girişimi pes dedirtti.

Köklü yayın kurumu, Türkiye'deki halkın halkın sokaklara dökülüp karşı çıktığı ve 240 kişinin şehit olduğu darbe girişimiyle ilgili karşı görüş arayışı içine girdi. BBC çeşitli elektronik posta mesajlari ile darbe yanlısı kişileri arıyor.

İşte BBC'nin yöneticilerinin gönderdiği o akılalmaz elektronik posta:

"İyi günler,

BBC World News, uluslararası haber kanalının yapımcısıyım. Gerçekleşen başarısız darbe girişiminin ve bunun siyaset üzerindeki sonuçlarını ele almaya çalışıyoruz.

Ülkede hükümetin ne yaptığına dair konuşacak kritik öneme sahip insan bulmak konusunda zorlanıyoruz. Bu duruma karşı konuşacak bir insan bulmayı istiyoruz.

Belki siz bize yardımcı olabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde yaşananların yankılarını anlatacak ve bunun hakkında mülakat verecek birini bulmak isteriz.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim."

Kaynak: Milliyet (21 Temmuz 2016)

Can Dündar'dan büyük yalanlar

İşte aranan adam bulundu. FETÖ'yü destekleyen Can Dündar, İngiliz gazetesi Guardian'a skandal bir yazı yazarak darbe girişiminde Fetullahçı cuntayı değil darbeye karşı dik duranları eleştirdi. Darbeyi eleştirmeyen Dündar yine halkı aşağıladı.

İngiliz basınının Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin çarpık yayını sürerken, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da The Guardian'da yayımlanan yazısında halkın tekbir getirerek askerleri linç ettiğini öne sürdü.

Dündar, İngiliz gazetesinde yayımlanan "Bu Türkiye tarihin en büyük cadı avı" başlıklı yazıda, hükümetin darbe girişimi sonrasında basını baskı altına aldığını öne sürdü. Kapatılan internet sitelerinin, radyoların ve polisin baskın yaptığı gazetelerin FETÖ ile bağlantısına değinmeyen Dündar, operasyonların muhalif sesleri kıstığını iddia etti.

Halkın Direnişini Görmezden Geldi

Darbe gişirminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi halkın camilerden yapılan çağrıyla sokağa çıktığını aktaran Dündar, halkın darbeye direnişini ise sosyal medyada yayılan ve çoğunun yalan olduğu ortaya çıkan iddialara dayanan bir tasvire indirgemeyi seçti.

Tekbir Hazımsızlığı

Batı'da mevcut korkulara ve önyargılara hitap etmeyi bildiğini gösteren Dündar, tankları durduran vatandaşlardan söz etmezken, "Kalabalıklar askerleri linç ederken Allahü Ekber diye bağırıyordu. Türk bayraklarının yanı sıra yeşil İslam bayraklarını da taşıyarak 'İdam isteriz' diye haykırdılar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de işkencenin de yeniden başladığını iddia eden Dündar, Avrupa'nın da Türkiye ile işbirliği yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini ima etti.

Kaynak: Milliyet (23 Temmuz 2016)

Can Cündar ile ilgili ilginizi çekebilecek diğer haberler

- Polis silahı gencin başına dayayarak gözaltına aldı haberi


7 yıl 8 ay önce eklendi

Türkiye'nin Gölleri Basketbolun kuralları (kısaca) Türkiye'deki müzelerin isimleri Orman Haftası ile ilgili şiirleri Cin Çarpması Nedir ve Cin Nasıl Çıkarılır? BBC fikirlerini paylaşmak için 'darbe yanlıları'nı arıyor NGINX'te "502 Bad Gateway" hatası nasıl çözülür? PKK'ya karşı yıllara göre verilen şehit sayısı 2021 Miraç Kandili ne zaman Stereotip Nedir? Türksat 4A kanal frekans ayarları Âşık Edebiyatı Nazım Biçimleri Doğruluk ve Dürüstlük ile ilgili Atasözleri MySQL Dump/Restore, MysqlDump komutunu kullanarak veritabanını yedekleme Kurban Bayramında Kurban Edilecek Hayvanların Vasıfları Nelerdir? Maddelerin ayırt edici özellikleri Bilim adamlarından "yeni dünya" keşfi Yenilenebilir yakıta bir adım kaldı Süryaniler kimdir, nereden gelmişlerdir? C / C++ Matris Çarpma Kodu ve Basit Hızlandırma Teknikleri
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28