MİT TIR'larına Operasyon Belgeseli

MİT TIR'larına Operasyon Belgeseli

MİT TIR'larına operasyon ihanetinin perde arkası 24'te yayınlanan İHANET belgeselinde aralandı. Operasyonun öncesi ve sonrası o zamanın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazeteci Ferhat Ünlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gazeteci Avni Özgürel, dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gazeteci Abdurrahman Şimşek ve Gazeteci Cem Küçük tarafından 'İHANET' belgeselinde değerlendirildi.

1 Ocak 2014'te Hatay'da, 19 Ocak 2014'te Adana'da silah yüklü oldukları iddiasıyla durdurulan ve arama yapılmaya çalışılan TIR'lar bir başka krize neden oldu. Hatay'da durdurulan TIR'ın aranmasına MİT görevlileri izin vermedi ve arama yapan savcının görev yeri değiştirildi.

Adana'da durdurulan TIR'ların ise MİT'e ait olduğu Adana Valiliği tarafından açıklandı. Hükûmet sözcüsü Hüseyin Çelik TIR'lardaki malzemenin devlet sırrı olduğunu, savcının haddini bilmediğini söyledi ve olayın nedenine ilişkin şöyle konuştu Şu sıralar meydana gelen tüm olaylarda Hükûmet ile Cemaat arasındaki çatışmadan dolayı, kavgadan dolayı deniliyor. Bu arkadaş gerçekten bir Cemaat mensubu mudur, bunu da bilmiyorum. Olduğunu varsayın. Türkiye’de son günlerde olan hadise şudur; birileri Cemaat’in gücünden yararlanarak, Cemaat’i manivela olarak kullanıp taşları yerinden oynatmaya, siyaseti dizayn etmeye çalışıyor.

Başbakan Erdoğan da, kendi izni olmadan MİT'e ait TIR'ların aranamayacağını, bunun "paralel yapılanmanın diğer bir versiyonu" ve "kısa bir zaman önce atılan adımın devamı" olduğunu söyledi. Daha sonraki haftalarda ise üslubunu daha da sertleştirerek TIR'ları arama girişiminin "vatana ihanet" olduğunu, şu sözlerle ifade etti: O paralel savcı operasyon yapıyor. MİT mensuplarına silah doğrultuyorlar. Yere yatırıyor, tekmeliyorlar. Kimin talimatıyla oluyor bu? Emniyetin, jandarmanın, yargının içine sızan paralellerin talimatıyla oluyor. İşte bunlar, yurt dışındaki odaklardan talimat alarak, kendi ülkelerinin istihbarat teşkilatına silah doğrultacak kadar vatana ihanet içindeler. Ey paralel yapının savcısı, iznim olmadan MİT'e müdahale edemezsin. Bu ne cesarettir. Bu millet, bunu affetmez. Bu ihanetin, bu ajanlık faaliyetinin, hesabını hepsinden hesabını soracağız. Kim adına yapıyorlar, ortaya çıkacak. Talimat veren elebaşılarından da soracağız. Ama biz sabırlıyız.


8 yıl 8 ay önce eklendi

İslam dininde kürtaj yaptırmak günah mı? Türkiye'deki müzik türleri nelerdir? Kütüphaneler haftası ile ilgili şiirler Türk kimdir? Tarih bizi çağırıyor! Yıllara göre Net Asgari Ücret ile Kaç Litre Benzin Alabilirsiniz? Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti'ne Yazdığı Mektubu Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya bedduası MİT TIR'larına Operasyon Belgeseli Gelişimi Etkileneyen Faktörler Felsefi Sözler Bilim Adamlarının Biyografileri Kündekari Sanatı Nedir? Alfabetik çiçek isimleri Türkiye Dünya'da Kaçıncı Sırada, İlk 15'e Girdiklerimiz Thomas Edison'un Buluşları Elektriği Kim Buldu? C#'ta DateTime Formatını Değiştirmek İngiltere Vizesi, İngiltere Turistlik Vize Günümüzdeki savaş uçaklarının fiyat ve performans yönünden kıyaslanması Marifetname'de Karakter Analizi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28