Almanya'da 'darbe karşıtı miting'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanması yasaklandı

Almanya'da 'darbe karşıtı miting'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanması yasaklandı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Almanya'da bugün düzenlenecek 'darbe karşıtı miting'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanmasının yasaklanmasıyla ilgili olarak 'tatmin edici bir izah' beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,

"FETÖ'nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz."

değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, Almanya'nın Köln kentindeki "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Köln'de farklı siyasi parti temsilcilerinin, onlarca sivil toplum kuruluşu ve binlerce Türk ve Alman vatandaşının katılımıyla yapılacak olan 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans yoluyla katılmasının Alman makamları tarafından engellenmesi yoluna gidilmesi kabul edilemez bir durumdur."

ifadesini kullanan Kalın, şunları kaydetti:

"Mitingin hazırlık süreci boyunca güvenlik gerekçesiyle çıkartılan zorluklar, Alman Anayasa Mahkemesinin engelleme kararını onamasıyla yeni bir boyut kazanmıştır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünü savunan bir mitingin takdir ve teşvik edilmesi gerekirken fiilen ve hukuken engellenmeye çalışılması, demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplanma özgürlüğü ilkelerine aykırıdır."

Tatmin edici bir izahta bulunacaklarını umut ediyoruz

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Avrupalı herkesin, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine karşı açık ve net bir tavır alması ve darbeyi püskürten milletin yanında durması gerektiğini vurgulayan Kalın, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün darbe girişimini büyük bir kahramanlık hikayesi yazarak boşa çıkartan milletimizin Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının Alman yerel makamları ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmesinin gerçek sebebini merak ediyor, Alman makamlarının tatmin edici bir izahta bulunacağını umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce Almanya'da ve videokonferans yoluyla bu tür etkinliklere katılmışken, şimdi darbe karşıtı bir demokrasi mitingine katılımının bu şekilde sudan gerekçelerle engellenmek istenmesi de oldukça manidardır."

Kalın, geçmişte bölücü terör örgütünün eylem ve gösterilerine sessiz kalan makamların, darbe karşıtı bir demokrasi mitingini "şiddet olayları çıkabilir" gibi bir gerekçeyle zan altında bırakmaya ve engellemeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Güvenlik tedbirleri, demokrasi mitingini düzenleyenlere değil, terör örgütü yanlılarına ve demokrasi karşıtı provokatörlere karşı alınmalıdır. Miting izninden alandaki kiralamalara kadar bütün engelleme çabalarına rağmen bu demokrasi mitingini gerçekleştiren kardeşlerimize selam ediyor, darbeye karşı demokrasinin yanında takındıkları net ve vakur tavır nedeniyle kendilerini tebrik ediyoruz."

Çelik: İfade özgürlüğü ve demokrasiden sapma

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesinin Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellenmesini "ifade özgürlüğünden ve demokrasiden sapma" olarak değerlendirdi.

Bakan Çelik, Almanya Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin tepkisini Twitter hesabından paylaştı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Almanya Anayasa Mahkemesinin Köln’deki darbe karşıtı miting ile ilgili kararı, ifade özgürlüğünden ve demokrasiden tamamıyla sapmaktır. Avrupa Birliği'nin demokrasiyi destekleme ve darbe tehditi altındaki bir ülke ile dayanışma içinde olma konusundaki başarısızlığını görmek oldukça utanç vericidir. Carl Bildt’in de doğru bir şekilde ifade ettiği gibi, Avrupa Birliği, demokrasiyi son derece tehdit eden bu girişim karşısında şimdi harekete geçmeyecekse, ne zaman geçecektir? Almanya Anayasa Mahkemesinin, darbeyi protesto etmek için toplananlara hitap edecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı engellemesi demokratik değerlere tamamıyla ters düşmektedir. Mahkemenin bu kararı hem ifade özgürlüğüne hem de toplantı yapma hakkına karşıdır."

Benzer Haberler

1. Türkiye tatili Erdoğan'ı desteklemekten başka bir şey değil
2. Avusturya'nın Wiener Neustadt şehrinde Türk bayrağı asma yasağı


7 yıl 8 ay önce eklendi

Nicolás Maduro ne zaman geldi? Hz. Muhammed'in Hayatı (Kısaca) Hangi sebze hangi ayda ekilir? Divan Edebiyatın'da sık kullanılan kelimeler ve anlamları Kur'an-ı Kerim'de içki (alkol) ile ilgili ayetler var mı? Almanya'da 'darbe karşıtı miting'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanması yasaklandı A'dan Z'ye Dinimiz'deki Terimler ve Ehl-i sünnet vel cemaat itikadı Dinimizde domuz eti niçin haram kılınmıştır? Paskalya Bayramı Ne Zaman Kutlanacak 2019 Haftanın günleri Dede Korkut Halk Şiiri Türleri ve Nazım Biçimleri Nasır tutmak ne demek Işık Yılı Nedir? Işık Yılı Kaç Km, Işık Hızı kaç kilometredir? Tekerleğin icadı, Tekerleğin Bulunuşu Erozyon Nedir, Erozyon Nasıl Oluşur? Yoğurdun Faydaları İnternet Hızı Arttırma, ADSL Hızı Yükseltme Tüm uydu alıcıları için Biss Key girme işlemi ispat: 1'den n'e kadar olan sayıların kareleri toplamı
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28