Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusu

Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusu

Eskişehir Ankara arası hızlı trenler, düz olan bir bölgede sabit 120 km/sa hızla gitmektedirler. Böyle bir durumda, camdan dışarısını izleyen yolcular, karşı yönden gelen trenleri yan tarafta sadece 3 saniye görebiliyorlarsa, bu hızlı trenlerin uzunluğu kaç metredir?

Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusunun cevabı

Trenlerin her birisi 120 km/sa hızla gittiğine göre, bu iki tren toplamda 240 km/sa göreceli hızla geçişmektedirler.

Bu bilgiye göre, dakikada 4 km'lik, saniyede ise 66.66 metrelik bir hızla geçiştiklerini söyleyebiliriz.

Bu geçiş toplam 3 saniye sürdüğüne göre, trenlerin uzunluğu 3 x 66.66 = 200 metre olarak hesaplanabilir.

Doğru cevap: 200 metre'dir.

Kafası karışanlar için, farklı bir açıklama daha yapalım. Diyelim ki sizin treniniz duruyor olsun. Bu durumda, geçen trenin geçişi toplam 6 saniye sürecekti. 120 km/sa aynı zamanda 2 km/dakika ve 33.33 metre/saniye olduğuna göre, 6 saniyede yine 200 metre'lik bir tren göreceğinizi hesaplayabilirsiniz.



6 yıl 10 ay önce eklendi

Segment'ine göre en çok tercih edilen araçlar Tecvid ilminin tanımı Nato'ya üye ülkelerin listesi Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusu Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün anlamı Ankara Savaşı (1402) Ali Ercan - Medine'ye varamadım yaralıyım klibi Et fiyatları neden pahalı, et fiyatları neden düşmüyor? 1. Dünya Savaşına Girerken Ülkelerin Nüfus ve Asker Sayıları Eski İmparatorluklarda Yazı Araçları Psikanaliz Nedir? Psikanaliz Kuramı İslamiyetten Önceki Türk Edebiyatı Güzel sanat dallarında kullanılan malzemeler ve özellikleri Uydunun icadı Anadolu’da Yaşayan Göçmen Kuş türleri ve açıklamaları İngiltere'de neden direksiyonlar sağdadır? Hayatımızı kolaylaştıran buluşlar nelerdir? Erken Yaşta Evlenmenin Sakıncaları ve Zararları Cennet Papağanı Türleri, Cennet Papağanı Cinsleri Necmettin Erbakan Hayatını Kaybetti! GGG - 3G Nedir ?