Mantık Soruları

Mantık Soruları

Aşağıda sizin için seçtiğimiz keyifli ve düşündürücü mantık sorularını ve bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Hepinize iyi eğlenceler...

Düşündürücü Mantık Soruları

En hızlı 3 atı bulma mantık sorusu

Elimizde toplam 15 at var. Her koşuda en fazla 5 atı yarıştırabiliyoruz. Bu durumda en hızlı 3 atı belirleyebilmek için en az kaç koşu yaptırmamız gerekir?

Not: Atlar farklı yarışlarda sürekli aynı hızda koşuyor

Cevap

Farklı şekillerde merdiven çıkma mantık sorusu

İkinci katta oturuyorsunuz. Merdivenlerde dairenize kadar toplam 30 basamak var. Her adımda en fazla 3 basamak çıkabildiğinize göre, bu merdivenleri kaç farklı şekilde çıkabilirsiniz?

ÖR: Merdivenleri [1-1-1-1-1-...-1], [3-3-3-3-3-...-3], [1-2-3-2-1-...-2], ... şeklinde çıkabilirsiniz.

Cevap

Ağır topu bulma mantık sorusu

Elinizde 9 adet metal top var. Bunlardan bir tanesi diğerlerinden daha ağır. İki kollu bir denge terazisi kullanarak, ağır olan topu en az kaç tartıda bulabilirsiniz?

Cevap

Hilekâr üreticiyi bulma mantık sorusu

10 farklı üreticiden, her biri 10'ar gram gelecek şekilde 10'ar adet altın yüzük üretmesini istediniz. Ancak, üreticilerden birisinin yüzükleri 9'ar gram gelecek şekilde üretmiş olduğuyla ilgili bir istihbarat aldınız. Bu durumda, elektronik bir tartı kullanarak, hilekâr üreticiyi en az kaç tartıda bulabilirsiniz?

Cevap

Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusu

Eskişehir Ankara arası hızlı trenler, düz olan bir bölgede sabit 120 km/sa hızla gitmektedirler. Böyle bir durumda, camdan dışarısını izleyen yolcular, karşı yönden gelen trenleri yan tarafta sadece 3 saniye görebiliyorlarsa, bu hızlı trenlerin uzunluğu kaç metredir?

Cevap



6 yıl 11 ay önce eklendi

MCI, CMR, CMP, SMR ve PMR Nedir? Peygamber efendimizin hayatının özeti Enerji tasarrufu nasıl yapılır? Mantık Soruları Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı isimli romanının kitap özeti İngiliz Atasözleri, İngilizce Atasözleri ve Anlamları Ramazan hakkında peygamber efendimizin sözleri Coğrafi Keşifler Memelilerde hamilelik süreleri Majör Depresif Bozukluk Nedir? Dünyaca Ünlü Besteciler ve Hayat Hikayeleri Türk Edebiyatı Türleri ve Türk Edebiyatının Temsilcileri Aşık Atmak ne demek Vatandaşlık nasıl alırım, yetkili makam kararı ile TC vatandaşı olma? Paskalya Bayramı Ne Zaman Kutlanacak 2018 Pi Sayısı Nerelerde Kullanılır Fizik yasalarını değiştirebilecek deney: Işık hızı aşıldı mı? İşletim sistemi nedir, ne işe yarar? DNS nedir, Open DNS 2014 IP Adresleri Ülkelere göre Ortalama Yaşam Süreleri Sözde Ermeni Soykırımı hakkında daha fazla bilgi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28