Altı arkadaşın derenin karşısına geçmeye çalıştığı zeka sorusu

Altı arkadaşın derenin karşısına geçmeye çalıştığı zeka sorusu

Bu soruya geçmeden önce size kurt, kuzu ve saman'la ilgili zeka sorusunu öneriyorum. Eğer bunları hiç zarar görmeden derenin karşısına geçirebildiyseniz, artık yeni sorumuza geçebiliriz.

Altı arkadaşı en kısa sürede derenin karşısına geçirme problemi

Ağırlıkları 70, 76, 77, 80, 81 ve 84 kilogram olan 6 arkadaş derenin karşısındaki köye, çok yakın bir arkadaşlarının düğününe yetişmeye çalışıyorlarmış. Geçişin zor olacağını bildikleri için öğlenden yola çıkmışlar. Dere kıyısına geldiklerinde bulabildikleri tek tekne en fazla 200 kilo taşıyabiliyormuş. Tekneye kapasitesinden fazlası yüklenirse tekne batabilir ve derenin azgın sularında birileri boğulabilirmiş.

Bu arkadaşlardan her birisi, kendi başına tekneyle karşıya geçmeye çalıştığında, kendi kilosu kadar sürede karşıya geçebiliyormuş. Yani 70 kilo olan kişi 70 dakikada; 80 kilo olan arkadaş 80 dakikada tekneyle tek başına derenin karşısına geçebiliyormuş. Benzer şekilde diğerleri de kendi kiloları kadar dakikada karşıya geçebiliyorlarmış.

İki arkadaş beraber tekneye binerlerse, ikisi birlikte kürek çektikleri için çok daha hızlı bir şekilde karşıya geçebiliyorlarmış. Ancak her ikilinin uyumu birbirleriyle aynı değilmiş. Daha önceden yaptıkları denemelere göre, iki kişinin beraber karşıya geçme süresi, bu iki kişinin kilosunun en büyük ortak böleninin (ortak bölenlerinin en büyüğünün) 20 fazlası dakika kadar sürüyormuş. Örneğin, 70 ve 80 kiloluk ikili beraber karşıya geçmeye çalıştıklarında

EBOB(70, 80) + 20 = 10 + 20 = 30

dakikada karşıya geçebiliyorlarmış. Her seferinde iki kişi karşıya geçecek ve birisi tekneyi geri getirecek. Ancak, çok fazla da vakitleri yok. Düğüne ne kadar erken yetişirlerse o kadar iyi olacak. Kimseyi de geride bırakmak istemiyorlar. Bu işi en kısa sürede tamamlamaları için nasıl bir strateji izlemeleri gerekiyor?

Bu arada düğüne sadece 6 saat kalmış ve tahminen 10 saate de düğün bitecek. Hadi bakalım acil yardıma ihtiyacımız var. Düğüne ne kadar geç kalacaksınız?



7 yıl 3 ay önce eklendi

İffetli Olun Ki İffet Bulasınız! Nasrettin Hoca'nın En Kısa Fıkraları Altı arkadaşın derenin karşısına geçmeye çalıştığı zeka sorusu Horoz ve Tilki Hikayesi Woodoo (Voodoo) Büyüleri Apocalypse II. Dünya Savaşı Belgeseli, Bölüm 4: Dönüm Noktası Osmanlı Devleti'nde erkekler bayanlara nasıl çıkma teklif ederdi? En çok karıştırılan deyimler ve anlamları Komik Baykuş Resimleri, Funny Owl Pictures Zeki Müren ve Türk Sanat Müziği Akasya Durağı Oyuncuları Şen Yuva Oyuncuları DJ BoBo ve Eski Dans Müzikleri En çok sevilen ve en çok aranan Melodika Notaları SORU: Düzlemde atlayarak gezinme Devlet Bahçeli, Püskevit: Reklamın İyisi Kötüsü Olmaz =) İdeal kadın nasıl olur, ideal kadının tarifi Çocuk eğitimi ve emeklilik İkramiyesi Bulgaristan Hatıraları ve Videolarım
1
2
3
4
5
6