Tekneyle karşıya geçirme zeka sorusu: Kurt, kuzu ve saman

Tekneyle karşıya geçirme zeka sorusu: Kurt, kuzu ve saman

Bir çoban; yanına aldığı kurt, koyun ve saman balyasıyla köyüne gitmeye çalışıyormuş. Samanı sırtına yüklemiş, bir tarafına koyunu, bir tarafına kurdu almış, elinde de çırpı, köyüne doğru yol almaya başlamış.

Tabi ki koyunun gözü hep samanda. Fırsat bulsa hemencecik yiyecek. Koyunun niyetlendiğini gördüğü gibi çırpı ile koyunu uzaklaştırıyormuş.

Diğer taraftan, kurdun gözü de hep koyunda. Ah bir fırsatını bulsa hemen oracıkta koyunu yiyiverecek. Böyle olunca çobanın kurda da çok dikkat etmesi gerekiyormuş. Diğer tarafındaki koyuna doğru hamle yaptığı gibi çırpıyla onu da haşlıyormuş.

Yürümüşler, yürümüşler, yürümüşler... Sonunda bir dere kıyısına gelmişler. Aaa, o da ne? Dereden geçmek için kullanacakları köprü yıkılmış. Çobanın karşıya geçmek için tek bulabildiği ufacık bir tekne. O da hepsini taşımaz. En fazla 100 kilo taşır, daha fazlası yüklenirse batacak.

Çoban oturmuş düşünmüş. Kendisi 70 kilo, kurt 30, koyun 30, saman balyası da 30 kilo. Toplamda nerdeyse 160 kilo. Yok hepsini birden karşıya geçiremeyecek. Bunları tek tek karşıya götürmesi gerek.

Ama şöyle bir sorun var: aynı anda koyunla samanı derenin bir tarafında bırakırsa, koyun samanı yiyecek. Benzer şekilde; kurtla koyunu derenin bir tarafında bırakırsa, bu sefer de kurt koyunu yiyecek.

Hadi bakalım, sıra sizde. Çoban'a yardımcı olun da yoluna devam edebilsin. Çoban nasıl bir strateji izlemeli?

Zeka sorusunun cevabı

Yeterince düşündünüz mü?

Hiç kafa yormadan hemen cevaba bakmayın.

Biraz düşünün. Siz de çözebilirsiniz.

Neyse madem bu kadar ısrarlısınız.

Artık cevabı veriyorum.

Çoban'ın hiç zarar görmeden, kurdu, koyunu ve samanı karşıya geçirebilmesi için şu şekilde çalışması gerekiyor.

1. Önce, kuzuyu alır tekneyle yolun karşısına götürür. Böylece, geride kurtla samanı bırakır. Kurt nasılsa samanla ilgilenmeyecektir.

2. İkinci adımda, koyunu bıraktıktan sonra tekneyle geri döner.

3. Üçüncü adımda, kurdu alıp koyunun bulunduğu tarafa geçirir. Geride sadece saman balyası kalır.

4. Dördüncü adımda, tabi ki kurtla koyunu aynı tarafta bırakamaz. Bu sefer koyunu tekrar tekneye yükler ve geri getirir. Böylece, diğer tarafta kurt yalnız kalmış oldu.

5. Beşinci adımda, samanı alıp kurdun yanına götürür. Böylece, kurt samanı yine yiyemez. Koyun da diğer tarafta yalnız kaldı.

6. Altıncı adımda, son bir kez daha geri döner.

7. Son adımda, yanına koyunu da alarak karşıya geçer.

Böylece, samanı tekrar sırtına yükler. Artık; elinde çırpı, koyunu bir tarafına, kurdu bir tarafına alarak yoluna devam edebilir.

Ne diyorsunuz, kolay mıymış? Peki bu sorunun çok daha zorunu çözebilir misiniz? İşte size meydan okuyorum. Bu sefer cevabını da vermeyeceğim. Buyurun, sorunuz burada!



7 yıl 3 ay önce eklendi

Vardır Allah'ın Bir Hikmeti Can Bonomo - Love Me Back şarkı sözü Tekneyle karşıya geçirme zeka sorusu: Kurt, kuzu ve saman 1 Lira Nerede? Ünlülerin ölmeden önceki son sözleri Apocalypse II. Dünya Savaşı Belgeseli, Bölüm 3: Şok Kelimelerin Bilinmeyen ve Şaşırtıcı Anlamları Türkiye Bayrakları arkaplan, Turkish Flags wallpaper, 1920x1080 En sevilen eski müzikler Şarkıcı Youssou N'Dour Senegal'de cumhurbaşkanı adayı 2011 Dans Müzikleri Kavak Yelleri Dizisi Oyuncu İsimleri RGB Renk Seçici, Web siteniz için uygun renk belirleme aracı Yabancı Slow Seçmeler Melodika Notaları, Melodika Notalası Çağdaş bir Ozan: İlhan İrem ve Hayatı Erkekler ne ister, erkeklerin düşüncelerini okuyun Kocayusuf Hilesi, Kocayusuf Hileleri Yıllık kazançları sıralamasında devlet liderleri
1
2
3
4
5
6