Nüfus kayıt örneği

Nüfus kayıt örneği

Nüfus kayıt örneği nereden alınır?

Nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden alınır. En yakın nüfus müdürlüğüne giderek nüfus kayıt örneğinizi çıkarttırabilirsiniz.

Nüfus kayıt örneğini kimler alabilir?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 üncü ve 44 üncü maddeleri çerçevesinde alt ve üst soylar ile ilgili nüfus kayıt örnekleri için kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.

Farklı bir dilde nüfus kayıt örneği nereden alınır?

Yurt dışında konsolosluk aracılığı ile, Türkiye’de ise yerleşim yeri nüfus müdürlüğünden temin edilebilir.

İnternet üzerinden nüfus kayıt örneği belgesi alabilir miyim?

Günümüzde teknolojinin bir hayli gelişmesi ve devletle alakalı birçok işlemin edevlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor olması, devletle alakalı işlemlerde internet kullanımının yaygınlaşmasına neden oldu. Edevlet şifresi ile birçok işlemi gerçekleştirebilmenize rağmen, internet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi temininde bulunabilmeniz yada belge sorgulaması yapabilmeniz söz konusu değildir. Bu belgeye sahip olabilmek için kaymakamlıklara yada nüfus müdürlüklerine bizzat giderek kimliğinizle başvuruda bulunmanız gerekiyor. Ülkemizde birçok ilde nüfus müdürlükleri il yada ilçelerin kaymakamlık binası bünyesinde bulunuyor.


7 yıl 11 ay önce eklendi

Türkiye'de yıllara göre ayçiçek üretim istatistikleri Peygamberimiz Hz. Muhammed'in güzel ahlakı Erozyon hakkında bilgi 54 farz nelerdir? Öğretmenler günü ile ilgili en güzel şiirler Osman Bey Dönemi (1281-1326) Nüfus kayıt örneği Ölülerin arkasından Kuran-ı Kerim okunur mu? Ülkelere göre yıllık karbondioksit salınımı değerleri Varlık Felsefesi (Ontoloji) 20. Yüzyıl Tarihi, 1950-2000 Kronolojisi Kafiyeli Sözler A’dan Z’ye Tüm Ressam İsimleri Gökkuşağı Nasıl Oluşur Pamukkale travertenleri nasıl oluşmuştur? Kunut duaları, Kunut dualarının okunuşu ve anlamı Büyük patlama, kâinatın ilk sakini! Cep telefonlarının SAR değerleri CON İsimli Klasörü Nasıl Oluştururum? En hızlı, uygun fiyatlı ve güncel bilgisayar, Ekim 2012 Sitemdeki resimleri başka sitelerin tarafından kullanmasının önlenmesi