İkametgah belgesi

İkametgah belgesi

İkametgah nedir?

İkametgah T.C. vatandaşlarını yerleşmek amacıyla oturdukları yere ikametgah denir. Bu bakımdan herkesin sadece bir tek ikametgahı vardır. Yalnız yasalarımız, iktisadi bir amaç güden kişilerin yani ticari ve sınai işletmelerin ikametgahlarının birden çok olabileceğini kabul etmiştir.

İkametgah belgesi nereden alınır?

Daha önceleri ikametgah belgesi, muhtarlıklardan ücret karşılığı alınıyordu. Artık günümüzde ikametgah belgesini alma sadece muhtarlıktan olmuyor. 5 yıla yakın bir süredir ikametgah belgeleri Nüfus Müdürlükleri tarafından da verilmektedir. Ayrıca bu hizmeti sadece bağlı bulunduğu ilçeden değil, tüm yurttaki Nüfus Müdürlüklerinden almak mümkündür. Bu olayın diğer bir ayrıcalığı ise ikametgah veya nüfus cüzdan örneği herhangi bir ücret istenmemesidir.

İnternet üzerinden ikametgah belgesi alınabilir mi?

E-devlet sisteminde ikametgah bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz ve hatta ikametgah değişimi için başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak, bu sistem üzerinden ikametgah belgesi alamazsınız.

NVİ adres bilgilerim bağlantısına tıklayarak, mevcut ikametgah bilgilerinizin dökümünü görebilirsiniz. Sayfadaki yazdır tuşuna tıklayarak bunların çıktısını da alabilirsiniz. Ancak, her kurum böyle bir belgeyi kabul etmeyebilir. Lütfen, dikkat ediniz.


8 yıl önce eklendi

Aracımın motor suyuna yağ karışıyor Seferi namazı nasıl kılınır? Dünyanın ortası neresidir? 2020 Babalar Günü ne zaman Öğretmen ile ilgili şiirler Yıldırım Bayezid Dönemi (1389-1402) İkametgah belgesi Türkiye nüfusunun demografik yapısının yıllara göre değişimi Windows 7/8'de Task Bar'a Bilgisayarım/Çöp Kutusu kısayolu nasıl eklenir? Siyaset Felsefesi Tarih Öncesi Çağlar Kitap Okumanın Faydaları, Kitap Okumanın Yararları Nelerdir? Oryantal yağlı boya resimler Ailemize karşı görevlerimiz nelerdir MySQL ile ilgili birkaç yararlı komut Element nedir Aslanlar Hakkında Genel Bilgi Microsoft Visual Studio 2012 (MSVC 11) ile BOOST Kütüphanelerinin Derlenmesi ve Kullanımı Dünyanın En Zehirli Hayvanları Enerji İçeceği, enerji içecekleri Linux Terminal'de (Komut Satırı'nda) For Döngüsü