Nas ve Felak Sureleri

Nas ve Felak Sureleri

Nas Ve Felak sûreleri kötülüklerden korur. Hz.Muhemmed (s.a.v) akşam yatmadan önce okumamızı tavsiye etmiştir.

Nas Sûresi'nin Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Kul e'uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.

Nas Sûresinin Mânâsı

1. De ki: Sığınırım ben insanlarin Rabbine,

2. İnsanlarin Melikine (mutlak sahip ve hakimine),

3. İnsanlarin İlâhına.

4. O sinsi vesvesenin şerrinden,

5. O ki insanlarin göğüslerine (kötü düsünceler) fısıldar.

6. Gerek cinlerden, gerek insanlardan (olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!

Nas Sûresinin Açıklaması

Nas Suresi, Mekke'de nazil olmustur. 6 ayettir. Nas insan demektir.

Felak Sûresi'nin Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Kul e'ûzü birabbilfelak. Min şerri mâ halak. Ve min şerri ğâsikin izâ vekab. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad. Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Felak Sûresinin Mânâsı

De ki: Yaratılmışların şerrinden, karanlık çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyenlerin şerrinden ve haset edenin, içindeki hasedini dışarıya vurduğu vakit, şerrinden; şafak aydınlığının Rabbine (Allâh'a) sığınırım.

Felak Sûresinin Açıklaması

Felak Suresi, Mekke'de nazil olmustur. 5 ayettir. Felak, sabah manasina geldigi gibi yarmak manasina da gelir. Bundan sonra gelen Nâs suresiyle birlikte ikisine "iki koruyucu" anlamina "muavvizeteyn" denir. Bu surelerin sifa maksadiyla okunduguna dair hadisler vardir.



8 yıl önce eklendi

Segment'ine göre en çok tercih edilen SUV araçlar Rahman ve Rahîm olan ne demektir? Sivil toplum kuruluşları hangi alanlarda faaliyet gösterir? Un, şeker, su, süt gibi ürünlerin bardakla ölçümleri Yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili atasözleri 2. Kosova Savaşı (1448) Nas ve Felak Sureleri Direnç Renk Kodları Cinler Hakkında Sorular ve Cevapları Felsefenin Ana Konuları Alfabetik Antik Yunan Kişileri Listesi İslam Etkisindeki Türk Edebiyatı Kolaj teknik çalışma nedir Yazı Ne Zaman Bulundu Astronomi ile uğraşan ünlü bilim adamları ve hayatları Yetişkin bir insanda kaç litre kan bulunur Madde nedir, Madde türleri nelerdir? Extacy nedir? Güvercin alıştırma, güvercinler nasıl alıştırılır ve eğitilir? Nuri Demirağ kimdir? Riemann Hipotezi