Temre Duası

Temre Duası

Temre bir cilt hastalığıdır ve ciltte büyüklü küçüklü sivilce gibi yuvarlak, kırmızı, pütürlü lekeler oluşmasına neden olur. Temre’nin insanlar üzerinde görülme sıklığı oldukça fazladır.

Temre duası, elde, yüzde ve vücutta çıkan temrelerin, siğillerin yok olması için okunabilecek dualara verilen isimdir. Bu gibi rahatsız edici ve çirkin görüntüye sebep olan durumlardan kurtulmak için, yer gök dua diyerek Allah'a sığınmalıyız. Dualara devam edersek, Allah'ın izniyle şifa bulunacaktır. Yapılan dualar içtenlikle ve inanarak okunursa, daha çabuk ve kesin şifa bulunacaktır. Temrelerine şifa arayanlar, aşağıdaki duaları uygun şekilde okuyabilirler.

Temre duaları

En çok bilinen Temre Duası, Zuhruf Sûresi'ndeki Temre Duası

"Em ebramû emran fe-innâ mubrimûn." (Zuhruf 79)

Meali, "Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak gerçekte biz, işi sağlam tutanlarız." Bu dua elde ve yüzde bulunan temrelerin kalemle kenarları işaretlendikten sonra 3, 5, 7, 40 defa okunduğunda, Allahü Teala şifa verecektir.

Kalem Sûresi'ndeki Temre Duası, Okunuşu ve Anlamı

Kalem suresinin 16-20. ayetleri 7 defa okunmalı, 20. ayet 7 defa tekrar edilmeli ve temrenin üzerine üflenmelidir.

"Senesimuhû alel hurtûm. İnnâ belevnâhum kemâ belevnâ eashabel cenneti iz-aksemû leyasri munneha musbihîyn. Ve la yestesnûn. Fetafe aleyha taifûn min Rabbike ve hum naimûn. Feasbehat kessarîym." (Kalem 16-20)

Meali, "Yakında biz onun burnu üzerine damga vuracağız. Gerçek olan, biz o bahçe sahiplerine bela verdiğimiz gibi, bunlara da bela verdik. Hani onlar sabah vakti onu bahçeye devşireceklerine and içmişlerdi. Bu konuda hiç istisna yapmıyorlar. Fakat onlar uyurken, Rabbin tarafından dolaşan ve gelen bela onun üzerine sarıp, kuşatıverdi. Sonunda bahçe kuruyup, kaskatı kesildi."

Taha Sûresi'ndeki Temre Duası, Okunuşu ve Anlamı

Taha suresinin 105., 106. ve 107. ayetlerini okumak temrelere faydalı olacaktır.

''Ve yes’elûneke anil cibâli fe kul yensifuhâ rabbî nesfâ. Fe yezeruhâ kâan safsafâ. Lâ terâ fîhâ ivecen ve lâ emtâ." (Taha 105-107)

Meali, "'Resulüm! Sana dağlar hakkında sorduklarında, De ki! Rabbim onları ufalayarak savuracak. Böylece yerlerini dümdüz, bomboş bırakacak. Orada ne bir iniş, ne de bir yokuş göreceksin.''

3 tane boğumlu arpa ya da buğday çubuğunu temrelerin üzerine sürerek, Taha suresinin 105., 106. ve 107. ayetlerini okumalısınız. Daha sonra bu çubukları nemli bir yere gömerek, çürümesini sağlamalısınız. Çürüyen çubuklarla birlikte, Allah'ın izniyle temreleriniz iyileşecek ve düşecektir.

Temreler için bir başka yardımcı dua

Aşağıda vereceğimiz duayı, bir kalemle çevrelediğiniz temrelerin üzerine 3, 5 ve 7 defa okuyarak üflemelisiniz. Allahü Teala'nın izniyle kısa sürede temreleriniz kaybolacaktır.

"Şeceratün cemmâ fî sahratin samâ lâ asle lehâ sâbit ve lâ ferau lehâ sâbit yûnusun haraca min batnil hût fedarabehâ bi asâhü fahterakat fahterakat."

İrice bir tuz tanesine 3 tane İhlas ve 1 tane Fatiha suresi okuyup, temrelerin üzerine sürün. Daha sonra tuz tanesini bahçeye gömün. Yüce Rabbimiz size inşallah şifa verecektir.

Peygamberimizin temreler için önerdiği dua

Peygamberimiz hanımlarından birinin elinde siğil görünce ona şu duayı okumasını tavsiye etmiş ve o hanımı o dertten kurtulmuş. Allah'ın izniyle şifa olacaktır.

"Allâhümme yâ musağğırel kebiyri ve mükebbires-sağıyri sağır mâ bi."



7 yıl 9 ay önce eklendi

Dünya üzerinde Abdülhamit izleri Hentbol hakkında bilgiler Kısa kısa, monolog örnekleri Cumhurbaşkanlığı sistemi için getirilen yeni anayasa maddeleri Dalga boyu hesaplamasıyla ilgili örnekler Temre Duası Türkiye'nin en büyük 50 özel şirketi ve yıllık ciroları İzmir Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Hocamız Muzaffer Karaaslan 2020 Mevlid Kandili ne zaman Mide yanması nedir, mide yanması nasıl tedavi edilir? Kudüs denilince Selahaddin Eyyubi Birinci Dönem Tanzimat Edebiyatı ve Sanat Anlayışı Spor ile ilgili Atasözleri Okey nasıl oynanır ve okey kuralları nelerdir? PHP Cache hazırlama, sitenizin performansını arttırın Olimpiyat bayrağındaki 5 halka neyi ifade eder Engellilerin Toplumla Bütünleşmelerinin Önündeki Engeller Nelerdir? Temel Elektrik Bilgileri Çinli Bambu Ağacı Hayvanlar hakkında bilgiler, hayvanlar dünyası ile ilgili bilgiler
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28