Uzman hekim başına düşen nüfus miktarının illere göre değişimi

Uzman hekim başına düşen nüfus miktarının illere göre değişimi

Bir ülkenin gelişmişliğini ölçmede kullanılabilecek en önemli göstergelerden biri de uzman hekim başına düşen nüfus miktarıdır. Son yıllarda bu konuda büyük ölçüde iyileştirme sağlandıysa da hala gidilecek çok yolumuz var. Tüm şehirlerde uzman başına düşen nüfus miktarını 1000 in altına düşürebilirsek, bu konuda büyük ölçüde gelişmiş ülkeler kadegorisine çıkmış oluruz.

Son 12 yıllık süreçte uzman hekim başına düşen nüfus miktarının illere göre değişimini aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz.

Uzman hekim başına düşen nüfus

Bunun dışında benim kişisel olarak en çok önemsediğim göstergelerden birisi de 5 yaş altı ölüm oranıdır. Doğan her 1000 çocuktan 995'ini 5 yaşına kadar yaşattığımız zaman bu konuda da gelişmiş ülkeleri yakalamış olacağız. 2015 yılında, doğan her 1000 çocuktan yaklaşık 13'ünü kaybetmekteyiz. Bu değer 2002 yılında, 34 çocuktu.


8 yıl 1 ay önce eklendi

CHP'nin oyları neden yükselmiyor? Türkiye'den yurt dışına doğru bir göç dalgası var mı? EMO'nun Kalıcı Yaz Saati Uygulamasıyla ilgili olarak Tasarruf Değil İsraf Açıklamasına Tekzip Uzman hekim başına düşen nüfus miktarının illere göre değişimi 1128 akademisyenin imza verdiği "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirinin tam metni Ülkemizde bedelli askerlik şartları nasıl olmalı? Adalet nedir, adalet türleri nelerdir, hangi adalet türü bize uygun? Teknoloji Siteleri Yıllara göre asgari ücretin değişimi: Asgari ücret, asgari maaş, dolar fiyatları Radyasyon: Dalga dalga ölüyoruz! Bu gezegenler elmas! Türkiye'de cari açığın yıllara göre değişimi İğne büyüklüğündeki kameralar ameliyatları kolaylaştıracak Srebrenica'da BM'ye Sığınanların Törenle Sırplara Teslimi Bulgaristan vatandaşlarına Türkiye'den vatandaşlık fırsatı Bulgaristan'da Türk ata sporu at yarışları ve güreşler yaşatılıyor Anonymous olayında Hepimiz yenildik! Almanya nükleerle vedalaşıyor 'E-kitap'lar basılı kitapları bitirebilir mi? Terör Sorunu, Çekilme Süreci ve İkinci Aşamanın Başlaması
1
2
3
4
5
6
7
8