Narsisizm nedir?

Narsisizm nedir?

Narsisizm, kişinin kendisine tapması, kabaca tabirle kişinin kendisine aşık olması olarak tanımlanan bir terimdir. Farklı tanımları ve kullanımları mevcuttur.

Erkeklerde kadınlara oranla narsisizm daha çok görülmektedir. Pekçok ilişki erkeğin narsist olması ve bunu kabul etmeyip, değişim yönünde adım atmaması yüzünden biter.

Narsistlerin özellikleri nelerdir?

1. Egoist insanlardır. Dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanırlar.

2. Kendilerini başkalarının yerine koyamazlar. Empati yapma özelliğine sahip değillerdir.

3. Şöhret, para ve toplumda üst düzey bir yerde olma gibi hayalleri hırs düzeyine gelmiştir.

4. Başarılı insanları kıskanırlar ve onlarla yarışırlar.

5. Eleştiriye açık değillerdir, çünkü her şeyin en doğrusunu onlar bilirler.

6. Başkalarında sürekli kusurlar bulurlarken, kendilerinin hatasız olduğunu düşünürler.

7. Yeteneklerini ve başarılarını abartırlar. Çoğu zaman yaşadıkları bir olayı da daha güçlü görünmek için abartarak anlatırlar.

8. İlgi odağı olmak, dikkat çekmek ve övülmek isterler.

9. Kendi çıkarları için başkalarını kolaylıkla kullanabilirler.

Narsistlerin İlişki Sorunları

Narsistler yakın ilişkileri ve evlilikleri çok zor sürdürürler. Fedakarlığı hep başkalarından beklerler, çünkü onlar uğruna her türlü fedakarlığın yapılacağı insanlardır. Vermezler, alırlar. Aşkta bile, beğenilmek için vardırlar. Başkalarının hakkını çiğnemekten çekinmezler, hatta hak çiğnediklerinin farkına bile varmazlar, zaten her şeyin kendi hakları olduğuna inanırlar.

Narsistlerin Terapi Süreçleri

Narsistler terapiye gitmeyi gurur kırıcı bir durum olarak gördükleri için çoğu zaman eşlerinin zoru ile terapiye gelirler. Ve terapist standart bir şablon yerine onların kişiliklerine uyum sağlayarak ancak çözüme ulaşabilir.


8 yıl 7 ay önce eklendi

Uçaklar neden 10 km yüksekten uçar? Atletizmin Dalları Çevre kirliliği için çözüm önerileri Babalar Günü ne zaman? Yılbaşı ve noel kutlamaları nasıl başlamıştır? Egzama nedir, nasıl tedavi edilir? Türkiye'nin en büyük 100 perakende şirketi ve yıllık ciroları Narsisizm nedir? 2021 Regaib Kandili ne zaman Mide yanmasına ne iyi gelir? Kadir Suresi, Türkçe Okunuşu ve Anlamı Anonim Halk Şiiri Nazım Biçimleri Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim atasözünün anlamı Regular Expressions Referans Sayfası Kur'an-ı Kerim'de kurban ile ilgili ayetler var mı? Isı ve sıcaklık arasındaki farklar Balın bilinmeyen faydaları, Balın faydaları nelerdir? Dalga boyu nedir, nasıl hesaplanır? Osmanlı Armasının Tasarımı ve Özellikleri İsveçli çöpçü borsadan zengin olmuş!
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28