Rüyada hastane görmek
Rüyada hastane görülmesi iyiye yorumlanmaz. Bir kimsenin rüyasında hastane görmesi; o kimsenin şehid olacağına işaretle tabir olunur. Bir başka yoruma göre;
Bir kimsenin rüyasında hastaneye girdiğini görmesi; o kimsenin günahlarının affedileceğine. Kişinin rüyasında hastanede hastalara verilen yemekten yediğini görmesi; o kimsenin hasta olacağına, eğer hasta ise öleceğine veya şifa bulup hastaneden çıkacağına delalet eder.
Rüyanızda herhangi bir hastaneyi süslü görmeniz; halkın işinin yolunda olduğuna, rüyanızda hastaları iyi bir halde görmeniz; herkesin iyiliğine, hastaları ağır görmeniz; memleketin ve halkın sıkıntı içinde bulunduğuna yorumlanır.
İbn-i Kesîr'in yorumuna göre: Rüyada hastane görülmesi dünyada doğruluktan ayrılındığına yorumlanır. Rüyanızda bir hastanede bir hastanızı ziyaret ettiğinizi görmeniz; bir ticarî işiniz için bir büyüğünüzden akıl danışacağınıza. Rüyanızda hastaneden çıktığınızı görmeniz; işlerinizin düzeleceğine, rüyanızda hastaneye girdiğinizi görmeniz bu rüyanın aksi ile tabir olunur.
Rüyada hastane görmenin diğer anlamları
Hastane görmek iyi değildir. Hastaneye girdiğini gören şehit olur. Rüyada hastaneye girmek günahların affedildiğine delildir. Hastanede hastalara verilen yemekten yediğini görmek, sağlam adamın hasta olacağına, hasta ise öleceğine veya iyileşip hastaneden çıkacağınaişarettir. Hastaneyi güzel ve süslü görmek, halkın işinin yolunda olduğuna, hastaları iyi bir halde görmek, herkesin iyiligine, hastaları ağır görmek, memleketin ve halkın sıkıntı içinde bulunduğuna işaret eder. Bir kimse rüyada kendisini hastalarla beraber akıl hastanesinde veya delilerile beraber bir arada bulunduğunu görse hapse atılmasına işaret eder. Eğer bu rüyayı gören sağlamsa, hastalanır; eğer hastaysa, hastalığı uzar. Yahut yabancı bir yerde ya da şehid olarak ölür. Bazen de bu hastaneyi görmek, fakir için erişeceği genişlik, kolaylık ve rahatlığa kavuşmasıyla insanlardan bir şey istememesine işaret eder. Bazen de akıl hastanesi görmek, oyun yerierine, karmakarışık seslere, batıl ve manasız kelimelere, malın elden gitmesine ve çoluk-çocugundan ayrılmaya işaret eder.