Ergenekon yok diyenlere duyrulur

Ergenekon yok diyenlere duyrulur

Can Dündarın ağzından, 12 yıl önce Ergenekon!

Ergenekon ile ilgili daha detaylı bilgi

Ergenekon, 2000'li yıllarda Türkiye'de faaliyet gösterdiği ileri sürülen gizli silahlı örgüttür. Türkiye yargısı tarafından terörizm ile suçlanmaktadır.

Ergenekon'un devletin güvenlik güçleri içerisinde örgütlendiği bünyesinde asker, polis, gazeteci, akademisyen üyeleri olduğu iddia edilmektedir. Bir "derin devlet" örgütlemesi olduğu iddia edilen Ergenekon'a atfedilen eylemler arasında 2003-2004 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi hükûmetini devirmeye yönelik darbe planları, 2006'da bir yüksek yargıcın öldürüldüğü Danıştay Saldırısı, 2007'de Malatya'da üç Hristiyanın öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı ile 2008-2009 yıllarında gerçekleştirileceği öne sürülen suikast planı iddiaları yer almaktadır.

Ergenekon ile ilgili ilk bilgiler gazeteci Tuncay Güney'in 2001'de bir otomobil dolandırıcılığı soruşturması kapsamında ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan belgelerle elde edildi. İddia edilen Ergenekon örgütüne yönelik ilk soruşturma ise 12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 el bombası bulunması sonucunda başladı. İlk duruşması 20 Ekim 2008'de Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen davalarda 400 civarında sanık Ergenekon üyesi olmakla suçlanmaktadır.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi aldığı bir ara kararla Ergenekon örgütünün varlığının kesinlik kazanmadığını ve yargılama sonucu açıklığa kavuşacağını belirtmiştir.

'Ergenekon yok diyenlere duyrulur' ile ilgili içerikler

M. Ali Birand'tan darbecilik özeleştirisi
M. Ali Birand'tan darbecilik özeleştirisi
Birand'ın Doğruları Dobra Dobra Açıklamasını Alkışlıyorum
Birand'ın Doğruları Dobra Dobra Açıklamasını Alkışlıyorum
80 yıl önce sansürlenen Ata'nın mektubu bulundu
80 yıl önce sansürlenen Ata'nın mektubu bulundu