Apandist belirtileri, apandist ne tarafta?

Apandist belirtileri, apandist ne tarafta?

Apandist, çoğu insanın sıkça yerini karıştırdığı önemli ancak insan ömründe ameliyatla alındığında yokluğu sorun yaratmayan bir organdır.

Apandist Nerde Olur, Apandist Nerede Bulunur, Apandist hangi tarafta

Bedenimizde, sağ kasığın biraz üzerinde bulunur. Apandist ağrısı genellikle gaz sancısı ve kadınlarda regl, pms dönemi ağrılarıyla karıştırılmaktadır.

Ayırt edici ağrıları ise şu şekildedir, apandist ağrısı birkaç gün sürebilir. En belirgin özelliği ise, apandist ağrısıyla birlikde kabızlığın meydana gelmesidir. Yani apandist bir sorun varsa büyük tuvalete çıkarmaz, engeller.

Bir başka ayırt edici ağrısal özellik ise, apandist ağrısında sağ kasık ağırırken bu ağrıya göbek çevresi veya sağ baldır da dahil olur, ağrı zirve yaptığında hastanede olmak en karlıdır çünkü apandist patladığında bütün bedeni zehirler, hızlı bir ölüm yaşanır.

Sağ kasık ağrısını hafife almamak gerekir, tüm sağ kasık ağrıları apandist değildir elbette ancak bahsi geçen ayırt edici ağrı özelliklerini göz ardı etmemek gerek.

Daha detaylı bir şekilde apandisitle ilgili merak edilenler:

Apandist ne tarafta yer alırApandisit Ne taraftadır?

İncebağırsakla kalınbağırsağın birleştiği yerin alt tarafında kalan yedi santim uzunluktaki bağırsak parçası olan körbağırsağın apandis adı verilen 7-12 santimlik, içi boş çıkıntısının iltihaplanmasıdır. Apandisit bir bakteri iltihabıdır. Apandisit 10-30 yaşları arasında çok sık görülür.

Apandisitin Belirtileri

Göbek çevresinde ağrı vardır. Daha sonraları hafif ateşle birlikte ağrı karnın sağ alt bölümüne iner. Sindi*rim güçlüğü, kabızlık ya da ishal görülür. Hastanın sık sık kus*ması olağandır. Ağız ve dilde kuruluk olması nedeniyle hasta iştahsızdır.

Apandisit Hastalığı Sonrası

Bütün karın bölgesi, özellikle karnın sağ alt bölgesi duyarlıdır. Hafif ateş süreklidir. Pelvis kemiğinin çok duyarlı olması önemli bir bulgudur. Apandis patladığı takdirde tüm belirtiler şiddetlenir (Apandisit Patlaması). Karın ön duvarlarında sertleşme olur. Ay*nı zamanda ateş yükselir ve hastada bir çeşit şok hali belirir.

Apandisitin Tedavisi

Ameliyattır. Ameliyatın olanaksız olduğu hallerde hastaya yatak tedavisi, antibiyotikler, sıvı gıda rejimi uygulanır. Karın zarı iltihabı olasılığında hemen ameliyat gereklidir. Ancak apse oluşuyorsa, apsenin boşaltılabilmesi için yerelleşmesini beklemek gerekmektedir.


12 yıl 1 ay önce eklendi

Sabahları uyanınca beliniz neden ağrır? Rosacea, Roza, Gül Hastalığı Arka Çapraz Bağ (AÇB) Yaralanmaları Hamilelik belirtileri Lohusalık dönemini kolaylaştıran öneriler Ateş düşürmek için neler yapılır Yürüyüş yapmanın faydaları nelerdir? Besin Zehirlenmesinde İlk Yapılması Gerekenler Göz altı torbaları ve göz altı şişlikleri Air Alert 3 Zıplama Programı ve Airalert iii Resimlerle Anlatımı Kafa Travması Belirtileri ve Bulguları Baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısı nasıl geçer? Apandist belirtileri, apandist ne tarafta? Zayıflama hareketleri, zayıflamak istiyorum Beden Kütle Indexi ve Boy Kütle Endeksi Hesaplama Hafızayı güçlendirmek için 11 temel kural Kan grubunuza göre beslenme şekliniz nasıl olmalı? Kolay ve pratik resimli yemek tarifleri B2 vitamini hangi besinlerde bulunur Resimli Pilates Hareketleri, Hareketli Resimlerle Pilates Topu Kullanımı
1
2
3
4
5
6
7