Programsız dosya şifreleme nasıl yapılır?

Programsız dosya şifreleme nasıl yapılır?

Programsız 5 saniyede Klasörlerinizi gizleyin ve şifreleyin. İşte çözümü;

Hepimiz biliyoruz ki "Folder Lock" tipi programlarla görünmesini istemediğiniz klasörleri gizleyebiliriz. Şimdi size vereceğim aşağıdaki kodla, yardımcı program kullanmadan bu işi ufacık bir .bat dosyası ile yapacağız.

Ekranda boş bir yerde sağ tıklayın. "Yeni Metin Belgesi Oluştur" u seçin. Aşağıda verilen kodu kopyalayın ve açmış olduğunuz notepad dosyasına yapıştırın.

cls
@ECHO OFF
title Folder Locker
if EXIST "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" goto UNLOCK
if NOT EXIST Locker goto MDLOCKER
:CONFIRM
echo Are you sure u want to Lock the folder(Y/N)
set/p "cho=>"
if %cho%==Y goto LOCK
if %cho%==y goto LOCK
if %cho%==n goto END
if %cho%==N goto END
echo Invalid choice.
goto CONFIRM
:LOCK
ren Locker "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
attrib +h +s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
echo Folder locked
goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p "pass=>"
if NOT %pass%== BURAYA PASSWORD YAZILACAK goto FAIL
attrib -h -s "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ren "Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker
echo Folder Unlocked successfully
goto End
:FAIL
echo Invalid password
goto end
:MDLOCKER
md Locker
echo Locker created successfully
goto End
:End

Yukarıda kırmızıyla BURAYA PASSWORD YAZILACAK ile belirtilen kısma klasörü kullanıma açmak için gerekli passwordu yazacaksınız. İstediğiniz bir passwordu ekledikten sonra dosyayı kaydedin. Normal olarak txt olarak kaydedecek. Uzantısını bat a çevirmek gerekiyor.

Masaüstüne döndüğümüze Yeni Metin Belgesi.txt şeklinde hazır olan dosyamıza mouse ile bir defa tıklayarak ne isim vermek istiyorsanız verin ve sonuna .bat ekleyerek kaydedin, yani dosyaismi.bat şeklinde.

Şimdi bu oluşturduğumuz .bat dosyasını, harddiskinizde kullanacağınız yere koyun. Mesela D:

Dosyaya tıkladığınızda, koymuş olduğunuz klasörde "Locker" isimli bir klasör oluşturacak. Bu sizin gizli olarak kullanacağınız klasör. Gizlemek istediğiniz dosyaları bu klasörün içine taşıyın ve tekrar oluşturduğumuz dosyaismi.bat isimli dosyaya tıklayın. "Are you sure u want to lock the folder? y/n" şeklinde sorduğunda "Y" dedinizmi locker isimli klasör görünmez olacaktır. Tekrar kullanmak istediğinizde dosyaismi.bat a tıklayın parola soracak. Parolanızı girin ve Locker isimli klasör tekrar görünür olacaktır.

Bazı dosyalara ulaşamıyorsanız

Eğer bazı dosyalarınıza ulaşamıyorsanız, korkmayın, aslında dosyalarınız silinmedi, sadece görünmez hale geldiler. Bilgisayarınızda yer alan her dosyanın gizlilik özelliği aktif/pasif hale getirilebilir. Bilgisayarınızdaki gizli dosyaları göstermek için aşağıda anlatılan işlemleri yapabilirsiniz:

Öncelikle, hangi konumdaki gizli dosyaları bulmak istiyorsanız, o konuma gitmelisiniz. Diyelim ki masaüstündeki (desktop) gizli dosyaları görmek istiyorsunuz. Bu durumda, dosya tarayıcı ile masaüstüne gidebilirsiniz.

Masaüstü

Ardından, gizli dosyaları göstermek için yukarıdaki menüde yer alan Görünüm (View) alt menüsünden gizli dosyaları gösterme tikini tıklamanız gerekmektedir.

Gizi dosyalar

Evet, işlem tamamlandı artık masaüstündeki gizli dosyaları görebiliyorsunuz.

Farklı işletim sistemlerinde gizli dosyaları gösterme

Farklı işletim sistemlerinde gizli dosyaları nasıl gösterebileceğiniz aşağıda kısaca özetlenmiştir:

Windows 10

Windows/Start'a tıklayın, arama kısmına klasör (folder) yazın.  Sonuçlar arasında gizli dosyaları göster (show hidden files) benzeri bir sonuç çıkacaktır.

Gelişmiş ayarlar (Advanced Settings) kısmından dosyaları gizleyip, görünür hale getirebilirsiniz.

Windows 8.1

Arama menüsüne ulaşmak için farenizi sağ üst köşeye götürün, tıklayıp aşağı doğru kaydırın. Çıkan arama kısmına klasör (folder) yazarak işleme devam edebilirsiniz. Bu aşamadan sonrası windows 10'daki gibidir.

Windows 7

Start'a tıklandıktan sonra kontrol paneli (control panel), görünüm ve kişiselleştirme (appearance and personalization) kısmına girilir.

Klasör seçenekleri (Folder options) seçilir, Görünüm (View) tab'ına geçilir.

Gelişmiş ayarlar (Advanced Settings) kısmından gizli dosya, klasör ve sürücüleri gizle/göster işlemi gerçekleştirilir.

Bir dosyanın gizliliğini kaldırma

Daha önceden gizli olarak işaretlenmiş bir dosyanın gizliliğini kaldırmak için, önceliikle yukarıda açıklanan işlemleri yapmanız ve dosyaya ulaşabilmeniz gerekmektedir. Dosyaya ulaştığınızda, bir miktar daha saydam göründüğünü farkedeceksiniz.

Dosyanın üzerine sağ tıklayıp, açılan menüden Özellikler (Properties) kısmına tıklayın. Açılan pencerede Gizli (Hidden) diye bir seçim kısmı göreceksiniz. Bu seçimi kaldırırsanız, dosyanın gizliliğini kaldırmış olacaksınız.

Bir dosyanın gizliliğini kaldırma

Komut satırını kullanarak bir dosyanın gizliliğini kaldırma

Komut satırını (Command Prompt) çatıktan sonra, bulunulan konumdaki dosyaları listelemek için dir komutunu kullanabilirsiniz.

dir (dosyaları listele)
dir /a (gizli klasörleri listele)
dir /a:d tüm klasörleri göster
dir /a:h tüm gizli dosyaları göster

Bir dosyanın gizlilik bilgileri attrib komutuyla değiştirilebilir. Herhangi bir klasörde yer alan dosyaların gizliliğini kaldırmak için komut satırını kullanarak ilgili klasöre gidin ve ardından aşağıdaki komutu çalıştırın:

attrib -s -h -r /s /d *.*


12 yıl 4 ay önce eklendi

LCD/LED TV duvara ne kadar yükseğe takılmalıdır? Hz Muhammed (sav) ile ilgili Şiirler Göz renkleri nelerdir? En hızlı 3 atı bulma mantık sorusu En güzel romanlar, en çok beğenilen romanlar Dilimizde de anlamı olan İngilizce Atasözleri Oruç tutmanın bize kazandırdıkları Haçlı Seferleri, Haçlı Seferlerinin Sebepleri ve Sonuçları Hangi mahkeme hangi davalara bakar Farabi'nin Hayatı Neşet Ertaş Hayatı Dünya Edebiyatındaki Ünlü Romanlar ve Özetleri Alnı açık yüzü ak olmak deyiminin anlamı Türk vatandaşlığının evlat edinme ve seçme hakkı ile kazanılması Aile içi kalıtsal hastalıklar nelerdir? C++'ta proje oluşturma ve ortam değişkenlerini ayarlama Karınca yuvasının özellikleri, Karınca cumhuriyeti Programsız dosya şifreleme nasıl yapılır? Bilgisayara Şifre Nasıl Konulur Domain Adı Yaşam Çevrimi, Silinme Aşamaları Linux tabanlı sistemlerde işinizi kolaylaştıracak bilgiler
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28