Siyaset ve çark etme sanatı
Aslına bakarsanız, siyaset çark etme oyunudur. Günün ihtiyaçlarına göre bir düşünceyi savunursunuz. Gelişen olaylar sonucunda görüşünüzü değiştirir ve günün koşullarında başka bir görüşü benimseyebilirsiniz. Bunlar siyasetin olmazsa olmazlarıdır. Ülkenin menfaatleri için sürekli bir arayış içindesinizdir ve elinizdeki duruma göre sürekli pozisyon değiştirirsiniz. Bu işi daha iyi yapan kişiler, daha büyük, daha ehil siyasetçilerdir.
Siyaset örnekleri
1 Mart Tezkeresi
Erdoğan'ın ABD'yle beraber hareket edeceğini belirtmesi, ardından milli menfaatler uğruna vazgeçmesi
PKK görüşmeleri
Günün koşulları gereği Erdoğan'ın biz görüşmedik demesi, yeri ve zamanı gelince açıklaması.
Esad İlişkileri
Bir dönem ülkenin menfaatleri için ticari ilişkileri geliştirmek, daha çok turist gelmesini sağlamak, vs. iyi ilişkiler kurulmuş, bir süre sonra vazgeçilmiştir.
Siyaset dışında değerlendirilmesi gereken olaylar
Siyasetten zerre anlamayan kişilerin ellerinden gelen yalan, iftira, çamur atma üzerine kurulu ifadelerdir. Günü geldiğinde hemen tükürdüklerini yalarlar ve kötü bir duruma düşmelerini önlemeye çalışırlar.
Aşağıdaki örnekleri okuyunca farkedeceksiniz, bu türde zaten bir arayış içinde olmuyorsunuz. Ülke menfaati için hangi pozisyonda olsam daha iyi olur gibi bir beklentiniz de yok.
Amacınız sadece karalamak, hakaret etmek, küfretmek, sinir etmek, vb. Bu tür açıklamalardan ülkeye herhangi bir yarar beklemeyin...
Çark etme örnekleri
Ekrem Dumanlı, Zaman
"Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak" diyen Dumanlı: BAĞLANTI
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP
"Altın kaplama klozet olayında sarayı kastetmedim": BAĞLANTI
Zekeriya Öz, Parallel Yapı
"Son asırda kimse diktatörlüğe özenmesin, sonu Saddam gibi, Kaddafi gibi olacaktır...": BAĞLANTI