2021 Beraat Kandili ne zaman

2021 Beraat Kandili ne zaman

Beraat gecesi bu yıl 27 Mart 2021 Cumartesi akşamı başlıyor ve 28 Mart 2021 Pazar akşamı bitiyor. Yani başka bir ifadeyle, 27 Mart akşamını 28 Mart gününe bağlayan geceye denk geliyor. Dua, selam ve salavatınızı 27 Mart gecesi yapmaya başlayabilirsiniz.

Beraat Kandili ile ilgili açıklama

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah'ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

Berat kelimesinin aslı ''Berâettir.'' Beraat sözlükte, ''bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak'' demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir.


9 yıl 5 ay önce eklendi

Yumurta dolapta kaç gün dayanır? Futbol oyun kuralları Roma rakamlarının yazılışı, roma rakamları nasıl yazılır? Zekat; giyecek ya da yiyecek olarak verilebilir mi? Türev nedir, türev ne işe yarar? Kıbrıs Barış Harekatı'nda kendi gemilerimizi bombaladık Saygı duruşu ve resmi cenaze törenleri sırasında çalan marşlar 'Bu meydan kanlı meydan' sözlerinin devamı 2021 Beraat Kandili ne zaman Utangaçlık Nasıl Yenilir? Türk Bilim Adamları Aşık Edebiyatı Nazım Türleri Güneş ile ilgili Atasözleri İnceltme / Düzeltme İşareti Kaldırıldı mı? Düzeltme İşaretinin Kullanım Yerleri Herhangi bir bilgisayarın facebook'a erişimini nasıl önlerim? Katı, sıvı ve gaz maddelerin özellikleri Twitter'a girmek için yapılması gerekenler Bilgisayar parçaları nelerdir? OEM Malzemeler Taso nedir, Nasıl oynanır? Taso Resimleri Bağışıklık sistemi nedir, ne işe yarar?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28