2021 Miraç Kandili ne zaman

2021 Miraç Kandili ne zaman

Miraç gecesi bu yıl 10 Mart 2021 Çarşamba akşamı başlıyor ve 11 Mart 2021 Perşembe akşamı bitiyor. Yani başka bir ifadeyle, 10 Mart akşamını 11 Mart gününe bağlayan geceye denk geliyor. Dua, selam ve salavatınızı 10 Mart gecesi yapmaya başlayabilirsiniz.

Bu gece, peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzurana kabulü anlamına gelen Miraç Gecesidir. Hicri Recep Ayının 27 gecesinin tanık olduğu bu 'Büyük Buluşma' bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığı akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileşeceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatmaktadır. Bu gecede farz kılınan ve bizzat Peygamberimizin tarafından mü'minlein miracı olarak nitelendiren namaz da, iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder.

Miraç Kandili ile ilgili açıklama

Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını dile getirir. İslam'da Hz. Peygamber (s.a.s)'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayı. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Hz. Peygamber (s.a.s) Mescidül-Haram'dan Beytü'l-Makdis'e (Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında isra adını alır. İkinci aşamayı ise Hz. Peygamber (s.a.s)'in Beytü'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da anılmaz, ama çok sayıdaki hadis ayrıntılı biçimde anlatılır.


9 yıl 4 ay önce eklendi

Türkiye'nin Gölleri Basketbolun kuralları (kısaca) Türkiye'deki müzelerin isimleri Orman Haftası ile ilgili şiirleri Cin Çarpması Nedir ve Cin Nasıl Çıkarılır? BBC fikirlerini paylaşmak için 'darbe yanlıları'nı arıyor NGINX'te "502 Bad Gateway" hatası nasıl çözülür? PKK'ya karşı yıllara göre verilen şehit sayısı 2021 Miraç Kandili ne zaman Stereotip Nedir? Türksat 4A kanal frekans ayarları Âşık Edebiyatı Nazım Biçimleri Doğruluk ve Dürüstlük ile ilgili Atasözleri MySQL Dump/Restore, MysqlDump komutunu kullanarak veritabanını yedekleme Kurban Bayramında Kurban Edilecek Hayvanların Vasıfları Nelerdir? Maddelerin ayırt edici özellikleri Bilim adamlarından "yeni dünya" keşfi Yenilenebilir yakıta bir adım kaldı Süryaniler kimdir, nereden gelmişlerdir? C / C++ Matris Çarpma Kodu ve Basit Hızlandırma Teknikleri
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28