2020 Aşure günü tarihi

2020 Aşure günü tarihi

Allah'ın ayı Muharrem yani Şehrullahi'l-Muharrem olarak bilinen Muharrem ayında bir çok önemli olay zuhur etmiştir. Muharrem ayı Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Bu ayda İlahi feyz ve bereket cuşa gelir. Muharrem ayının 10. günü Aşure günü olarak bilinen gündür. Miladi takvime göre Aşure günü bu yıl 29 Ağustos 2020 Cumartesi gününe denk düşmektedir.

Aşure Günü ve Gecesinin Önemi

Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim'de, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharrem ayının 1. günü oruç tutmak, o yılın tamamını oruçlu geçirmek kadar faziletlidir.

Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allah-u Teala, bir çok peygamberin duasını Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşten kurtulması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyub'un hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması gibi büyük hadiseler Aşure gününde cereyan etmiş olaylardır.


9 yıl 5 ay önce eklendi

II. Abdülhamit Han ile ilgili olaylar Badminton oyun kuralları Erkekleri etkilemenin yolları nelerdir? Yeni anayasa maddeleri'nin özeti ve açıklaması Türkiye'nin en büyük ırmağı (nehri) hangisidir Fisyon ve Füzyon nedir? Evde Orkide Çiçeğinin Bakımı Türkiye'de Medya Sahipleri 2020 Aşure günü tarihi Ünlü Matematikçiler ve Hayatları 4 Orucu bozan şeyler nelerdir? Halk Edebiyatının Genel Özellikleri Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir Tavla Nasıl Oynanır? Tavla Zar İsimleri ve Kazanma İpuçları İnternette Reklamlar Nasıl Fiyatlandırılır? (CPM, CPC, CPL, CPA) Doğal Afetlerden Korunma Yolları Engelli olmak nedir, özürlülüer kanunu İşyerinde uykunuz gelirse ne yapmalısınız? Bir Google Maps harikası daha İmam Gazali'den Öğütler I
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28