Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yolları

Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yolları

Karıncaların geldiğini düşündüğünüz yerlere bir miktar öğütülmüş tarçın serpiniz.
Fesleğen de karınca ve sivrisinekler için caydırıcıdır.

2/3 bardak su, 1/3 beyaz sirke ve 2-3 kaşık bulaşık sabunu karıştırarak oluşturacağınız karışımı karıncaların geldiği bölgelere serpin.

Birçok karıncanın geldiği bir yol varsa buraya bebek pudrası serpin. Pudra karıncaların koku izini bloke eder. Evinizdeki karıncalar dönüş yolunun kaybederler.Gelecek olanlar yolu kaybettikleri için bir daha dönemezler. Bu metodda karıncaların geldiğin yerin doğru tesbit edilmesi gerekir aksi takdirde gelmeye devam edeceklerdir.

Ayrıca tuz, borik asit, öğütülmüş kahve, kurutulmuş nane, sirke, karabiber de karınca gelmesini engelleyici maddelerdir. Karıncaların geldiği yerlere serpiniz. Borik asit ve diğerlerini insanlarada zararlı olduğundan görünmez yerlerde (çocuklara dikkat) kullanmaya dikkat ediniz.

Narenciye kabuklarını (limon v.s.) su ile mixerde karıştırıp karınca deliklerine dökün.


10 yıl önce eklendi

Asperger sendromu nedir, nasıl tedavi edilir? Hz Muhammed'in doğum tarihi Küresel ısınma karşısında alınabilecek önlemler Belene: Ölüm tarlası! Seni Seviyorum Şiirleri Orhan Bey Dönemi (1324-1362) Vukuatlı nüfus kayıt örneği Talep Tahmin Yöntemleri Dejavu nedir, Dejavu nasıl oluşur? Ahlak Felsefesi (Etik) Dünyada en çok tanınan 15 ünlü Ateist Dilin İnsan ve Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi Sanat Çeşitleri, Zanaat Çeşitleri Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yolları Mitozun Evreleri, Mitoz bölünme evreleri nelerdir? Site Nasıl Kurulur? Naim Süleyman oğlu kimdir, hayatı, biyografisi, rekorları Paralel Matris Çarpma Kodu: Bilgisayarınız için basit bir performans testi Köpekler Çikolata Yerse Neden Ölür? Quick Sort (Hızlı Sıralama) Algoritması Open CV (computer vision) kütüphanesini kullanarak yüz tanıma kodu örneği