Göz altı torbaları ve göz altı şişlikleri

Göz altı torbaları ve göz altı şişlikleri

Göz altı torbaları genellikle yorgunluk, stres ve en önemlisi genetik faktörlerin yol açtığı yaşlanma belirtisidir. Yorgunluk en sık rastladığımız sebeplerdendir. Uzun süre bilgisayar başında çalışmak, uzun saatler televizyon seyretmek, uykusuz kalmak göz altı torbalarını tetikleyen sebeplerdir.

Göz altı torbaları, göz altındaki yağ keseciklerinin fıtıklaşmasından dolayı kendini gösterir. Bu yağ kesecikleri göz çevresindeki birçok kasın arasında tampon görevi görür. Zaman içinde bunların üstündeki bağ dokusu ve deri gevşedikçe, kaslar da uzun süre kasılı vaziyette kaldığında bu torbalarda fıtıklaşmalar oluşur.

Göz altı torbalanmasının başlıca nedenleri

• Cilt yaşlanmasından dolayı cildin elastik özelliğini kaybetmesi
• Droopy yanak kasları
• Sinüzit veya bu bölgede meydana gelen enfeksiyonlar
• Tiroid rahatsızlığı
• Uykusuzluga bağlı yorgunluk
• Hormonlarda düzensizlikler
• Göz alerjileri
• Demir eksikliği
• Kafein bağımlılığı
• Sigara
• Menstruasyon
• Gebelik
• Görme sorunları olan kişilerin durumunda overworked göz kasları

Göz altı torbaları nasıl giderilir?

Alabileceğimiz en basit önlem, evde bir göz maskesi bulundurmaktır. Soğuk, buz içeren maskeler genellikle hızlı bir şekilde göz altı dokusunu sıkıştıracağından, hızlı bir rahatlama sağlar. Bunları 10-15 dakika kadar gözlerimizin üstünde tutmak faydalı olur.

Ayrıca, göz altı dokusunu sıkılaştıran birtakım mutfak malzemeleri de vardır. Soğuk patates ya da salatalık dilimlerini maske şeklinde belli bir süre bu göz bölgesinde tutmak gerekir. Soğuk çay maskesi de yapılabilir. Siyah çay ya da papatya çayı aynı etkiyi gösterir.

Göz altı torbalarının tedavisi, göz altı torbalarının hangi aşamada olduğuna bağlı olarak değişir. Başlangıç safhasındaki torbalanmaların neden olduğunu tespit etmek gerekir öncelikle. Eğer yorgunluğa, düzensiz yaşama bağlıysa, yaşantımıza dikkat etmek, dinlendirici ve göz altı dokusunu sıkılaştırıcı dermokozetikleri kullanmak yeterli ve faydalı olacaktır.

Genetik faktörlere ve yaşlanmaya bağlı olarak oluşmuş, ilerlemiş seviyedeki göz altı torbalarının giderilmesi basit yöntemlerle mümkün olmaz. Bunun için bir plastik cerraha başvurmak gerekir. Plastik cerrah bu torbaları bazen çıkarır bazen de bunların bir fıtıklaşmadan kaynaklandığını göz önünde bulundurarak tekrar yerine yerleştirilecek operasyonlar yapar.

Göz altı torbaları için evde uygulayabileceğiniz tedaviler

1. Mümkün oldukça besin yelpazesini geniş tutun. Bol Bol yeşillik ve Bitki çayları tüketin.
Karpuz, salatalık, elma, kızılcık, kuşkonmaz ve üzüm gibi sulu meyve ve sebzeler tüketin.
Hindistan cevizi suyu ve yeşil çay da bu duruma iyi gelir.

Muz, çilek, kavun, domates, papaya ve yoğurt gibi potasyum açısından zengin gıdalar suyu tutmanıza yardımcı olur.

Vitaminler(A,E,C ) , Havuç ve koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, biber, fındık, tohum ve soğuk preslenmiş yağlar gibi doğal gıda kaynakları oldukça faydalı olacaktır. Vitamin C ve B6 takviyesi de fazladan sıvıların vücudun sınırdışı olmasına yardımcı olur.

2. Gün içinde vucudunuzun ihtiyacı kadar sıvı tükettiğinizden emin olun.
Goz altı torbalanmasına toksinlerde sebep olur. Bu toksinleri vucudumuzdan atmak için bol bol su içmeliyiz.

3. Alkol, kahve, beyaz şeker, peynir, kızarmış gıdalar, gazlı içecekler, beyaz un, et suyu, tuz, soya sosu ve monosodyum glutamat içeren besinler gibi sıvı tutumunu teşvik eden içeceklerden kaçının.

4. Üzüm, ıspanak, brokoli, kurutulmuş meyve yiyerek ekstra demir alın. Bunların yetersiz kaldığı durumda goz altı torbalanması etkisini azaltmak için demir ilacı kullanabilirsiniz.

5. Doktor kontrolünde sodyum alımına devam ediniz. Ortak kural her gün sodyum 2.000 miligram aşmamak kaydıyla.

6. Gözlerinin altındaki torbaları azaltmak için, burun deliklerinize iki parmağınızı koyun ve on saniye için iki tarafada hafif basınç uygulayın. Çok Faydasını göreceksiniz. Hareketler sayesinde bu bölgede ki kaslar hareket eder ve güçlenir.

Ya sürekli bu noktalarda basın ya da küçük dairesel hareketlerle parmaklarınızı oynatın. Beş kez tekrarlayın. Bu akupresür noktalarında basılması, toksinlerin vücuttan atılmasını başlatacağından göz torbaları için faydalıdır.

7. Düzenli uykuyu prensip edinin. minimum 6 saat maksimum 10 saat uyuyun.
Goz altı kırışıklıkları için kaz yağı kullanabilirsiniz.

8. Soğuk salatalık dilimleri koyun. Mutlaka etkisini göreceksiniz. Yarım saat bekletmek yeterli olacaktır.


11 yıl 12 ay önce eklendi

Sabahları uyanınca beliniz neden ağrır? Rosacea, Roza, Gül Hastalığı Arka Çapraz Bağ (AÇB) Yaralanmaları Hamilelik belirtileri Lohusalık dönemini kolaylaştıran öneriler Ateş düşürmek için neler yapılır Yürüyüş yapmanın faydaları nelerdir? Besin Zehirlenmesinde İlk Yapılması Gerekenler Göz altı torbaları ve göz altı şişlikleri Air Alert 3 Zıplama Programı ve Airalert iii Resimlerle Anlatımı Kafa Travması Belirtileri ve Bulguları Baş ağrısına ne iyi gelir, baş ağrısı nasıl geçer? Apandist belirtileri, apandist ne tarafta? Zayıflama hareketleri, zayıflamak istiyorum Beden Kütle Indexi ve Boy Kütle Endeksi Hesaplama Hafızayı güçlendirmek için 11 temel kural Kan grubunuza göre beslenme şekliniz nasıl olmalı? Kolay ve pratik resimli yemek tarifleri B2 vitamini hangi besinlerde bulunur Resimli Pilates Hareketleri, Hareketli Resimlerle Pilates Topu Kullanımı
1
2
3
4
5
6
7