Bulgaristan Göçmenlerine İkamet İzni, İkametgah Tezkeresi Affı

Bulgaristan Göçmenlerine İkamet İzni, İkametgah Tezkeresi Affı

İkamet izni (oturma izni, çalışma izni) almak için oturma izni ile ilgili sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Amacınız Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşlığını almak ise vatandaşlık alma ile ilgili olarak hazırladığımız sayfada daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

BULGARİSTAN GÖÇMENLERİNE TEZKERE AFFI / VATANDAŞLIK HAKKI

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ederek ülkemize yerleşmiş bulunan, ancak henüz Türk vatandaşlığına kabul edilmemiş olan ve ülkemizde kaçak olarak ikamet eden soydaşlarımıza ikamet tezkeresi affı çıkmıştır. Buna göre aşağıdaki şartları taşıyan Bulgaristan vatandaşı kişiler en geç 8 Temmuz 2011 Cuma akşam mesai saati bitimine kadar yaşadıkları şehirlerdeki İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne müracaat ederek ikamet tezkeresi alabilirler. İkamet tezkeresi almak için gerekli şartlar şunlardır.

1. Yasal yollarla en son 01 Ocak 2011 tarihinden önce Türkiye Cumhuriyetine giriş yapmış olmak ve o tarihten bu yana Türkiye Cumhuriyetinde bulunmak (Türkiye'ye en son girişi tarihi 01 Ocak 2011 tarihinde veya sonrasında olan kişiler ikamet tezkeresi müracaatında bulunamazlar).

2. Yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapmış olan kişiler hangi tarihte Türkiye'ye gelmiş olurlarsa olsunlar ikamet tezkeresi alamazlar.

3. 01 Ocak 2011 tarihinden önce yasal yollarla Türkiye'ye giriş yapmış olan ancak Türkiye'ye girdikten sonra Bulgaristan pasaportunun süresi geçmiş olan kişilere de 6 (altı) ay süreli ikamet tezkeresi verilecektir. Ancak bu durumda olan kişilerin ikamet tezkeresini aldıktan sonra 3 (üç) ay içerisinde geçerli Bulgaristan pasaportunu İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne getirmeleri gerekmektedir. Aksi halde ikamet tezkereleri iptal edilecektir.

4. Türkiye'de daha önce gelerek ikamet izni cezası veya vize süresi ihlali nedeni ile ceza almış ve sınır dışı edilmiş olan kişiler, en son olarak 01 Ocak 2011 tarihinden önce yasal yollarla tekrar Türkiye Cumhuriyetine giriş yapmışlar ve hala Türkiye'de yaşıyorlar ise daha önceden birikmiş cezalarını ödedikten sonra ikamet tezkeresi alabilirler.

5. İkamet tezkeresi talebinde bulunacak kişinin geçimini nasıl sağlayacağı konusunda bir Türk vatandaşından taahhütname alması veya herhangi bir döviz bürosundan 1000 TL karşılığı döviz dekontu alarak bunu ibraz etmesi veya banka hesap cüzdanı göstermesi gerekmektedir.
İkamet tezkeresi almak için tanınmış olan bu son fırsattan Bulgaristan göçmeni bütün soydaşlarımızın yararlanmaları ilgililere ve kamuoyuna önemle duyurulur.

BULGARİSTAN GÖÇMENLERİNE VATANDAŞLIK HAKKI

Bulgaristan vatandaşı olan ve İkamet Tezkeresi ile Türkiye'de ikamet etmekte olan soydaşlarımız 8 Temmuz 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yaşadıkları şehirdeki 'İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne' giderek Türk vatandaşlığına alınmak için müracaat edebilirler. Türkiye'de okuyan öğrenciye refakat etme amacıyla alınmış bulunan ikamet tezkeresine sahip soydaşlarımız, ayrıca daha önce çeşitli nedenlerle kısa süreli (mesela 3 aylık) ikamet tezkeresi verilmiş olan Bulgaristan göçmeni soydaşlarımız da bu kapsamda Türk vatandaşlığına müracaat edebilirler. 8 Temmuz 2011 Cuma gününe kadar Türk vatandaşlığına alınmak için yapılacak müracaatlarda Türkiye'de belirli bir süre (mesela 5 yıl) ikamet etmiş olma koşulu da aranmayacaktır. Bu kapsamda olan soydaşlarımız aşağıda yazan belgeler ile birlikte en geç 8 Temmuz 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yaşadıkları şehirdeki 'İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne' giderek vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş olan herkesin bizzat kendisinin başvuruda bulunması şarttır. Türk vatandaşı bir insan ile yapılmış evlilikten dolayı alınmış bulunan ikamet tezkeresi ile ülkemizde ikamet eden soydaşlarımız bu haktan yararlanamazlar.

VATANDAŞLIK MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Bulgaristan Pasaportunun aslı ve fotoğraflı sayfasının noter tasdikli fotokopisi.

2. İkamet Tezkeresinin aslı ve noter tasdikli fotokopisi

3. Kişinin durumuna göre Doğum Belgesi, Medeni Hal Belgesi, Aile Kaydı ve Kütük Kaydı belgelerinden birini veya birkaç tanesini İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü isteyecektir (Bunlar 'Apostilli' olarak Bulgaristan'dan alınmalıdırlar. 'Apostilli' olarak Bulgaristan'dan alındıktan sonra Türkiye'de noter tasdikli olarak tercüme edilmelidirler. Bulgaristan'da yapılan tercümeler geçersizdir).

4. Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan 1. derecede yakınlarından bir tanesinin nüfus müdürlüklerinden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği. Başvuruda bulunan kişinin kardeşi, annesi, babası veya eşi Türk vatandaşı olmuş ise nüfus kayıt örneği dosyaya konabilir.

5. Ön yüzden çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf.

6. Başvuru ücreti.

VATANDAŞLIK BAŞVURULARI NEREYE YAPILACAK?

Bulgaristan vatandaşı olan ve İkamet Tezkeresi ile Türkiye'de ikamet etmekte olan soydaşlarımız 8 Temmuz 2011 Cuma günü mesai saati bitimine kadar yaşadıkları şehirdeki 'İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne' giderek Türk vatandaşlığına alınmak için müracaat edebilirler. İstanbul'da yaşamakta olan Bulgaristan vatandaşı soydaşlarımızın Türk vatandaşlığına kabul edilmek için 'İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne' başvurmaları gerekmektedir. 'İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün' iletişim bilgileri aşağıda yazmaktadır.

Adres: Binbirdirek Mahallesi Dizdariye Medresesi Sokak
Tel: 0212 518 20 80-81
Faks: 0212 518 20 82
E-Posta: istanbul@nvi.gov.tr

İlgililere ve kamuoyuna önemle duyurulur. Saygılarımızla,

Süheyl ÇOBANOĞLU
Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı

Not: Resmi makamlar hariç hiçbir kişiye veya derneğe para ödemeyiniz!

Sorularınız için

Kaynak: Rumeli Balkan Federasyonu


11 yıl 3 ay önce eklendi

Abi aklıma çok iyi bir proje geldi! Dolar yine neden yükseldi? Darbe girişiminin ardından Avusturya'ya verilen cevaplar 'Çanakkele ve Birlik Ruhu' Başlıklı Hutbe Siyaset ve çark etme sanatı Gelişmiş Avrupa ülkelerinde ya da Amerika'da mı yaşamak istiyorsunuz? Sağcılık ve solculuk nedir, sağ ve sol görüşün farkları nelerdir? Göçmen denilenler aslında kimler? Bir ilk: Felçli el hareket ettirildi Fransız aşırı sağcı liderden Ermenileri şaşırtan çıkış Voyager-1 Güneş Sistemi'nin sınırına dayandı Ölünce internet hesaplarınız ne olacak? Tuz Gölü, kan gölüne döndü! Rumlar Türk elektriğini tartışıyor Sona mı yaklaştık? Tür istilası başladı Bulgaristan Göçmenlerine İkamet İzni, İkametgah Tezkeresi Affı Trablus'a yapılan NATO bombardımanında 29 kişi öldü Danıştay'dan tuhaf karar: Gençlere ve çocuklara içki satışı sınırlandırılamaz Davutoğlu Çek Bakan'a özür diletti! Beş milyon müslümanın göç haritası
1
2
3
4
5
6
7
8