Anne Sütü Nasıl Kesilir, Bebek Anne Sütünden Nasıl Ayrılır?

Anne Sütü Nasıl Kesilir, Bebek Anne Sütünden Nasıl Ayrılır?

Bebeğinizi memeden kesmek diğer tüm bakımlar gibi gözünüzde büyüyebilir, ama aslında bu işleme çoktan katı gıda ve ek besinlere geçim döneminde başladınız. Memeden kesmek temel olarak iki ana devreden oluşur.

Bebeği anne sütünden ayırmak için yapılması gerekenler

Memeden emmeye devam eden bir bebeği birden sütü bıraktırıp bardak yada biberona alıştıramazsınız. Dolayısıyla tamamen sütten kesmeyi planladığınızda çalışmalara çok önce başlamalısınız. Eğer önceden bebeği bardak yada biberon ile tanıştırmadıysanız memeden kesmek çok daha zor ve yavaş olabilir. Bazı durumlarda bebeğin sizden kopmasını sağlamak için özellikle fazla vaktiniz yoksa bir emzirmeyi atlayıp bebeği aç bırakmanız gerekebilir. Bu işlemi üç dört gün tekrarlarsınız ve sadece alternatif olarak seçtiğiniz beslenme türünü ona sunarsınız. İnatçı bebekler değişimi başlangıçta kabullenmekte zorlanabilir, fakat hepsi sonunda alışır. İlk 6 aydan önce bardak yada biberonla kendi sütünüzü ona sunabilir yada mama yada süt verebilirsiniz. Bu zamandan sonra bebeğinize sulandırılmış inek sütü veya meyve suyu da verebilirsiniz. Bu besinleri babasının elinden de almaya başladığı zaman artık bebek beslenme dönemine geçim için uygun zamandadır.

Memeden kesme nasıl uygulanmalıdır

Bebek kendiliğinden emmeyi bırakmazsa yavaş yavaş alıştırarak sütten kesilmelidir.

Süt yapımındaki arz-talep düzenini tersine çalıştırmalı ve birkaç hafta içinda yavaş yavaş azaltmalısınız.

Her öğünü kestiğinizde bir başkasını kesmek için 3 gün beklemelisiniz.

Aniden emmeden uzaklaştırılan bebek huysuz ve mutsuz olur. Beslenmeyi reddedebilir, hastalanabilir bu nedenle beslenme bozuklukları ortaya çıkabilir.

Katı yiyeceklere alışmış, çiğnemesini öğrenmiş bir çocuğa beslenmede verilen yiyecek miktarları arttırılarak seyrek emzirerek meme yavaş yavaş unutturulmalıdır.

Bebek emzirme sayısı azaltıldığından dolayı annenin göğüslerinde biriken sütler birkaç gün içerisinde yok olur.

Günde bir kez emzirmeyi atlayarak işe başlayın. Kademeli olarak bir öğün-bir öğün azaltın, bebeğiniz zamanla alışacaktır. Besin maddesi olarak varsa sağılmış anne sütü, formül süt veya 1 yaştan büyük ise inek sütü verebilirsiniz.

Emzirme sürenizi kısaltın. Emzirme sonrası yaşına uygun ek besin verin.

Emzirmeyi erteleyin ve ilgisini başka tarafa çekin.

1 yaşından büyükse bebeğinize nerede ve ne zaman emzireceğinize dair kısıtlamalar koyabilirsiniz: Sadece bu koltukta ve uykudan önce emebilirsin veya sadece hava karardıktan sonra emebilirsin……gibi.

Bu dönemde babalara büyük iş düşer. Siz etrafta değilken eşinizin beslemesi faydalı olabilir.

Gece öğünlerinin kesilmesi her zaman daha zordur. Bu nedenle gece emzirmeyi kesmeyi en sona bırakın. Gece uyandığında eşiniz veya bir yakınınız kucağına alsın ve sakinleştirmeye çalışsın.

Eğer emzirmeyi kesmeyi denediniz ve hiçbir şekilde başarılı olamadıysanız belki sizin bebeğiniz için emzirmeden kesmek için uygun zaman değildir. Bir süre sonra tekrar deneyin..


13 yıl önce eklendi

Mide kanseri nedir, mide kanserinin belirtileri nelerdir? Panik atak nedir, panik atak nasıl tedavi edilir? Ön çapraz bağ kopukluğu Hızlı yağ yakma yolları Diş çekimi, diş çekimi ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler Spor Yapmanın Faydaları Nelerdir? Sporun Yararları Vitaminler hangi besinlerde bulunur, vitamin eksikliği problemleri Gıda Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi Yağ Yaktıran Yiyecekler Morluk Nasıl Geçer? Morluklara Ne iyi Gelir? Ayak bileği bağ kopması, bağ yırtılması ve bağ zedelenmesi Resimli gögüs büyültme egzersizleri, Göğüs büyütme hareketleri Uykusuzluğa iyi gelen bitkiler Gastrit ve ülser neden olur? Parmak Çıtlatmanın Zararları Hangi İçki Kaç Kalori? Peki ya Kuruyemişler? Anne Sütü Nasıl Kesilir, Bebek Anne Sütünden Nasıl Ayrılır? B12 vitamini hangi besinlerde bulunur D vitamini hangi besinlerde bulunur Zihinsel ve Beyinsel Mutluluğun Anahtarı
1
2
3
4
5
6
7