Otomobil segment'leri nelerdir?

Otomobil segment'leri nelerdir?

SUV otomobil piyasasındaki araçları belirli sınıflara ayırmak için segment terimi kullanılır. Bu sınıflandırma yapılırken, araçların uzunlukları, boyutları, hacimleri ve fiyatları gibi özellikleri göz önünde bulundurulur. Dünya çapında en çok bilinen SUV otomobil segmentleri:

B segment: Uzunluk olarak 370 cm ile 400 cm arasında yer alan kısa SUV araçlar bu sınıfa girer. Genelde küçük motor gücü ve uygun fiyatlı iç döşemeler tercih edilir.

C segment: Ülkemizde en çok üretilen ve en çok satılan segmentlerdendir. Kompakt sınıf ya da alt orta sınıf olarak bilinse de bizler onu aile arabası olarak da tanıyoruz. Boyutları sayesinde hem aileler hem de bireysel kullanım için uygunlardır. Araç performansları yüksektir ve uzun yolu rahatlıkla gidebilirler. Yüksek satış rakamları yakaladıklarından, rekabet yüksektir ve bu segmentte uygun fiyatlı araç modeli bulmak çok daha kolaydır.

D segment: Geniş aile araçları olarak da bilinirler. C segmentinden farkları, boyutlarının daha geniş, performanslarının çok daha yüksek olmasıdır. Üst orta sınıf olarak da adlandırılan bu segmentte geniş yapılı, ferah kabinlere sahip, motor ve performans anlamında güçlü araçlar göze çarpar.

E segment: Üst sınıf otomobillerin yer aldığı segmenttir. Bu segmentte yer alan araçlar, yönetici araçları olarak da bilinirler. Yani onlara şampiyonların arabaları desek pek de abartmış olmayız. Performans ve konfor anlamında güçlüdürler ve yakıt tüketimleri tüm diğer segmentlere göre çok daha uygundur. Buna paralel olarak, fiyat aralıkları yine diğer segmentlere göre oldukça yüksektir.

Bunların dışında, az da olsa F, M, J sınıfı SUV araçlar da bulunmaktadır.

F segment: Ultra lüks araçlar

M segment: karma sınıf, çok amaçlı araçlar

J segment: arazi tipi spor araçlar

Segment'lerine göre araçlar

Kendi segmentinde en çok bilinen araçları aşağıdaki bağlantılardan öğrenebilirsiniz.

Farklı segment'lerde yer alan marka ve modeller

Farklı segment'lerde yer alan SUV modelleri


3 yıl 5 ay önce eklendi

Otomobil segment'leri nelerdir? Peygamber efendimizin soy ağacı Bilinçli tüketici nasıl olunur? Her müslümanın bilmesi gereken sorular! Vatan Sevgisi ile ilgili şiirler Niğbolu Savaşı (1396) Dabbe nedir, Kuran'da dabbe nasıl geçer? 1 kw kaç beygir gücü eder? İşte Dünyanın En Zeki ve Yetenekli Çocukları Bilgi Felsefesi (Epistemoloji) Thomas Edison Hayatı Özdeyişler (Vecizeler) Ünlü Türk Heykeltraşları kimlerdir? Periskop nedir, Periskop nasıl yapılır? Ülkemizde ve dünyada ilk televizyon yayınları ne zaman başladı Metal, Ametal ve Yarımetal Nedir Uzunluk ölçüleri nelerdir? Metrenin katları nelerdir? Rüyada ölmüş birini canlı görmek Köpeklerin özellikleri, köpekler hakkında bilgi, köpek türleri "Milli Ruh": Turgut Özal döneminde yaşanmış bir olay Youtube girme, youtube giriş DNS