Nicolás Maduro ne zaman geldi?

Nicolás Maduro ne zaman geldi?

Nicolás Maduro 23 Kasım 1962 yılında Venezuela'da doğdu.

Maduro eski devlet başkanlarından Hugo Chavez'in altında Ekim 2012 tarihinden itibaren Devlet Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış bir Venezuelalı politikacı. Nicolás Maduro, Ağustos 2006 ile Ocak 2013 tarihleri arasında Dışişleri Bakanı oldu. Kendisi, milletvekili ve dışişleri bakanı olarak "Chavez'in iç çemberinin en yetenekli yönetici ve siyasetçi" olarak tarif ediliyor.

Chavez'in ölümünün ardından geçici başkan olarak görev yapmış, 14 Nisan 2013 günü yapılan genel seçimlerin ardından devlet başkanlığına seçilmiştir. Seçimde 50.6% oy alan Maduro, 49.1% alan rakibi Henrique Capriles'i yenerek devlet başkanı olmuştur. Ardından, 20 Mayıs 2018'de yapılan Başkanlık Seçimi'nde %67.8 oy oranıyla tekrar başkanlık seçimini kazanmıştır.

Hugo Chavez and Nicolas Maduro

Hugo Chavez'in gözünden Nicolás Maduro

Venezuela lideri Hugo Chavez, kanser tedavisi için Küba'ya hareket etmeden önce taraftarlarına yaptığı açıklamada, kendisine bir şey olursa Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro'yu desteklemelerini istemişti.

Daha sonra, Chavez'in sağlık durumuyla ilgili açıklamaları ve en nihayetinde Chavez'in ölüm haberini hep Maduro'dan dinledik.

Gür bıyığı ve gülümsemesiyle dikkat çeken Maduro, heyecanlı konuşmalarıyla bilinen Chavez'in aksine, sakin yapısıyla tanınıyor.

Chavez, 50 yaşındaki yardımcısını halefi ilan ettiği konuşmasında onu şöyle tarif ediyordu: "Tam bir devrimci; genç yaşına rağmen büyük tecrübe sahibi olan bu adam, büyük azme ve çalışma kapasitesine sahip."

Eski bir otobüs şoförü olan Maduro, Chavez'in en yakın danışmanlarından biriydi. 2006'dan beri Dışişleri Bakanı'ydı ve Chavez'in Ekim ayında kazandığı seçim zaferinin ardından Devlet Başkan Yardımcısı oldu.

Son seçim kampanyasında, Chavez'in kampanya aracını sürerek eski mesleğindeki hünerini sergiledi.

Chavez 1992'de darbe girişimi suçlamasıyla hapse atıldığında, Maduro onun serbest bırakılması için kampanya yürütenlerden biriydi. Kampanya 1994'te başarıya ulaştı.

O sırada Chavez'in avukatlarında biri olan Cilia Flores, Maduro'nun hayat arkadaşı oldu.

Mayıs 2011'den beri kanser tedavisi için Küba'ya giden Chavez'i bu ziyaretlerinde yalnız bırakmayan isimlerden biri Maduro'ydu.

Nicolás Maduro'nun siyaset hayatı

Sendikaların yasak olduğu 1970'ler ve 1980'lerde Karakas metro işçilerini temsil eden Maduro, bir otobüs şoförü olarak çalışırken siyasi kariyerine başladı. Beşinci Cumhuriyet Hareketi'nin (MVR) kurucularından biri olarak kabul edilir. Nicolás Maduro, Hugo Chavez'in 1992 yılında yaptığı başarısız darbeden sonra, 1994 yılında hapishaneden serbest kalmasındaki rolü ile biliniyor. Chavez'in 1998 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında bölgesel siyasi koordinatörlerinden biri olarak onun hizmetindeydi. 2012 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 3 gün sonra, 10 Ekim 2012 tarihinde, Başkan Chavez'in Başkan Yardımcısı olarak atandı. Dışişleri Bakanı görevinden ayrılarak 12 Ekim 2012 tarihinde yeni görevine başladı.

5 Mart 2013 tarihinde Devlet Başkanı Hugo Chavez'in, tahminen kansere bağlı komplikasyonlar sonucu nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından Venezuela yeni devlet başkanlığı seçimlerine hazırlanana kadar Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, bir ay süre için geçici olarak başkanlık görevini devraldı. 14 Nisan 2013 günü yapılan seçimlerde galip gelerek devlet başkanlığına seçildi.

6 Aralık 2015'te yapılan seçimde Devlet Başkanlığını ve 17 yıllık sosyalist hükümeti kaybetmiş; muhalefetteki merkez ve sağ partilerin ittifakına yenilmiştir.

20 Mayıs 2018'de yapılan Başkanlık Seçimi'nde %67.8 oy oranıyla başkanlık seçimini kazandı. Ancak seçime katılım %46 ile Venezula tarihindeki en düşük seviyede kaldı.


5 yıl 1 ay önce eklendi

Nicolás Maduro ne zaman geldi? Hz. Muhammed'in Hayatı (Kısaca) Hangi sebze hangi ayda ekilir? Divan Edebiyatın'da sık kullanılan kelimeler ve anlamları Kur'an-ı Kerim'de içki (alkol) ile ilgili ayetler var mı? Almanya'da 'darbe karşıtı miting'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanması yasaklandı A'dan Z'ye Dinimiz'deki Terimler ve Ehl-i sünnet vel cemaat itikadı Dinimizde domuz eti niçin haram kılınmıştır? Paskalya Bayramı Ne Zaman Kutlanacak 2019 Haftanın günleri Dede Korkut Halk Şiiri Türleri ve Nazım Biçimleri Nasır tutmak ne demek Işık Yılı Nedir? Işık Yılı Kaç Km, Işık Hızı kaç kilometredir? Tekerleğin icadı, Tekerleğin Bulunuşu Erozyon Nedir, Erozyon Nasıl Oluşur? Yoğurdun Faydaları İnternet Hızı Arttırma, ADSL Hızı Yükseltme Tüm uydu alıcıları için Biss Key girme işlemi ispat: 1'den n'e kadar olan sayıların kareleri toplamı
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28