Yumurta dolapta kaç gün dayanır?

Yumurta dolapta kaç gün dayanır?

Yumurta açık havada 3 hafta kadar, buzdolabında ise 6 hafta kadar dayanır. Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak oldukça kolaydır. Bir kaseye kırdığınızda kötü bir renk ve koku yoksa yenebilecek durumda demektir.

Yumurtanın sarısını buzdolabında, içine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyduğunuz ağzı kapalı plastik saklama kabı içinde 4 gün saklayabilirsiniz. Yumurta beyazı da plastik saklama kaplan içinde 2-3 gün saklanabilir. Yumurta, katı haşlanmış olarak, kabuğuyla buzdolabında 8-10 gün saklanabilir.

Yumurtanın taze olup olmadığım anlamak için, 2 çorba kaşığı tuzu 500 mi suda eritin ve yumurtaları bu suya atın. Yumurta batarsa tazedir.

Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek şekilde yerleştirilmelidir. Yumurta, kendi kartonu içinde buzdolabında 5 haftaya kadar saklanabilir. Çünkü yumurta, kabuğu içine koku geçirebilir. Bunun için, açık olarak saklanması yerine, kapalı olarak saklanması koku almasını engeller.

Maddeler halinde yumurta buzdolabında ne kadar dayanır?

Maddeler halinde özetlemek gerekirse:

• Yumurta, açık havada ortalama 3 hafta dayanır. Yüksek sıcaklık ve güneş görmesi durumunda bu süre kısalacaktır.

• Yumurta, dolapta ortalama 6 hafta dayanır. Dolabınız sürekli olarak açılıp kapanmıyorsa, örneğn tatile gidip döndüyseniz, yumurtalarınız 8 haftaya kadar dayanabilir.

• Yumurtanın sarısı, kapalı saklama kabında 3-4 gün rahat dayanır. Dayanma süresini arttırmak için, kullanım amacınıza göre önceden zeytinyağı, tuz ya da şeker katabilirsiniz.

• Yumurtanın sarısını dolapta çok uzun bekletmenizi önermiyoruz. Yine de 2-3 gün rahatlıkla dayanacaktır.

• Kaynatılmış yumurta, kabuğuyla birlikte buzdolabında rahatlıkla 8-10 gün dayanacaktır. Eğer kabuklarını temizleyip saklarsanız, yumurtaları hava almayan bir kap içerisinde tutmanızı ve 3-4 gün içerisinde tüketmenizi öneriyoruz.

Dondurulmuş yumurta buzdolabında ne kadar dayanır?

Yumurta hiçbir zaman kabuklu olarak dondurulamaz. Ama kırılmış yumurta, yumurta beyazı veya sarısı, pişmiş yumurta sarıları dondurulabilir. Yumurtanın beyazı, sıkıca kapalı bir saklama kabında dondurulmalıdır. Sadece yumurta sarısını veya kırılmış yumurtayı dondurabilmek için çeyrek çay kaşığı tuz veya 1.5 çay kaşığı şeker katabilirsiniz.

Donmuş yumurtayı ya buzdolabında ya da soğuk suyun altında çözebilirsiniz fakat hemen kullanmanız gereklidir. Bekletirseniz, oldukça çabuk bozulacaktır.


5 yıl 7 ay önce eklendi

Yumurta dolapta kaç gün dayanır? Futbol oyun kuralları Roma rakamlarının yazılışı, roma rakamları nasıl yazılır? Zekat; giyecek ya da yiyecek olarak verilebilir mi? Türev nedir, türev ne işe yarar? Kıbrıs Barış Harekatı'nda kendi gemilerimizi bombaladık Saygı duruşu ve resmi cenaze törenleri sırasında çalan marşlar 'Bu meydan kanlı meydan' sözlerinin devamı 2021 Beraat Kandili ne zaman Utangaçlık Nasıl Yenilir? Türk Bilim Adamları Aşık Edebiyatı Nazım Türleri Güneş ile ilgili Atasözleri İnceltme / Düzeltme İşareti Kaldırıldı mı? Düzeltme İşaretinin Kullanım Yerleri Herhangi bir bilgisayarın facebook'a erişimini nasıl önlerim? Katı, sıvı ve gaz maddelerin özellikleri Twitter'a girmek için yapılması gerekenler Bilgisayar parçaları nelerdir? OEM Malzemeler Taso nedir, Nasıl oynanır? Taso Resimleri Bağışıklık sistemi nedir, ne işe yarar?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28