En doğru yemek saatleri

En doğru yemek saatleri

Vücudumuzun aklına göre beslenme saatlerini ayarladığımızda daha dengeli ve kolay kilo verebiliriz. Uyandığımız saatten uyuyana kadar diyette beslenme saatlerini bu haberimizde açıklıyoruz.

Kahvaltı: 07 - 08 Arası

Metabolizma hızını yükseltmek ve sindirim sisteminin iyi çalışmasından faydalanmak için bu saatler arasında kahvaltı yapmak en doğrusudur. Yağ yakıcı proteinler açısından zengin yumurta, süt, peynir gibi besinlerle doyurucu kahvaltılar yapmalısınız.

Ara Öğün: 09 - 11 Arası

Mantıklı düşünme yeteneğini artırmak ve daha zinde olmak için bu saatlerde yağ oranı en düşük ve en ekonomik kahve olan Türk kahvesinden bir fincan içebilirsiniz. Mümkünse, tarçınlı Türk Kahvesi içmeniz daha iyi sonuç verecektir.

Öğlen Yemeği: 12 - 13 Arası

Açlığın hissedilmeye, enerjinin düşmeye başladığı bu saatlerde protein yönünden zengin bakliyat ve et türünde yemekler tercih etmekte fayda vardır. Konsantrasyonu yükseltmek içinse kinoa, bulgur, tam tahıllı bulgur gibi faydalı karbonhidratlar tüketmek gerekir.

Ara Öğün II: 14 - 15 Arası

Günün en mutlu ve enerjik hissettiğimiz saati çünkü endorfin hormonu en yüksek düzeyde salgılanıyor. Bunu korumak için kuru meyve ve süt, yoğurt ve tarçın, kefir ve kuruyemiş gibi kombinasyonlarla ara öğün yapabilirsiniz.

Ek Atıştırma: 16 - 17 Arası

Akşam yemeğinde kurt gibi acıkmamak, tatlı krizi yaşamamak için bu saatler arasında doyurucu bir ara öğün daha yapmanızda fayda vardır. Tam tahıllı ekmeğe peynirli tost ve ayran, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve süt, meyve ve tarçın gibi seçeneklerden biriyle ara öğün yapın.  Bu saatler arasında tarçınlı süt tüketerek kilo verebilirsiniz.

Akşam Yemeği Öncesi: 17 - 18 Arası

Kaliteli bir uyku için, bu saatlerde uyku kalitenizi olumsuz etkileyecek kafein içerikli yeşil çay, siyah çay, kahve gibi içecekleri tüketmeye son vermelisiniz. Dilerseniz bu saatlerde bir parça bitter çikolata yiyebilirsiniz.

Akşam Yemeği: 18 - 20 Arası

Akşam yemeği için en uygun saatlerdir çünkü yiyeceklerin parçalanıp sindirilmesi için gerekli asitleri salgılayan pankreas, bu saatlerde daha iyi çalışır. Bildiğiniz gibi akşam yemeğinde sindirimi kolay yiyecekler seçmek hem rahat uyumanızı hem de kilo vermenizi sağlar. Çorba ve sebze yemeği, beyaz et ve salata gibi kombinasyonlar akşam yemeği için uygundur.

Yatmaya Hazırlık: 21 - 22 Arası

Yemek yemenin veya atıştırmanın en tehlikeli olduğu saatlerdir! Sindirim sistemi kendini kapattığı için yediklerinizi sindiremez ve kilo olarak depolar. Bu çok ciddi bir durumdur. Eğer kilo vermek ve sağlıklı yaşam istiyorsanız, bu saatlerde yemek yemeye son vermelisiniz.

Gece: 23 - 05 Arası

Bu saatler arasında olmanız gereken tek yer var: uyku! Vücut kendini yeniliyor, dokular onarılıyor, yağ yakılıyor… yani asıl kilo verme işlemi biz uyurken, bu saatlerde yapılıyor. Mutfaktan veya televizyon izlemekten uzak durun. Kilo vermek için bu saatlerde mutlaka uyumalısınız.


6 yıl önce eklendi

En doğru yemek saatleri Migren Nedir, Migrenin Belirtileri ve Tedavisi Kulak Çınlaması Sağlıklı zayıflamanın kuralları Bebeğin suyunun normalden az olması Temel cimnastik duruşları, resimli jimnastik duruşları Enzim nedir, enzimlerin görevleri nelerdir Mantar Zehirlenmesi, Belirtileri ve Tedavisi Göz altı morlukları için neler yapılabilir? Şifalı Bitkiler, A Harfi ile başlayan şifalı bitkiler 2 Spor yaralanmalarında yapılacak ilk yardım uygulamaları Böbrek Yetmezliği: Üremi, Böbrek Hastalıklarının Belirti ve Bulguları Adet ağrıları nasıl geçer, adet sancısına ne iyi gelir? İshal tedavisi, ishali ne keser Böbrek hastalığı nedir ve böbrek hastalıklarının belirtileri nelerdir? Sigara ve alkol kullanmanın zararları Yeni doğan bebeğin bakımı nasıl yapılmalıdır? Profesörden tavsiye: Bu yağmurlarda ıslanın (ilginç)! B1 vitamini hangi besinlerde bulunur Türkiye'de Uyuşturucu Sorunu ve Uyuşturucu Belası
1
2
3
4
5
6
7