Hz Muhammed'in doğum tarihi

Hz Muhammed'in doğum tarihi

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) Doğum Tarihi: Genel kabule göre, 20 Nisan Pazartesi 571'de Mekke'de dedesi Abdülmuttalib'in evinde doğmuştur.

Hz. Peygamber Arap yarımadasının batısındaki Hicaz bölgesinde yer alan Mekke şehrinde dünyaya geldi. Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Bunun sebebi o sırada Araplar arasında belirli bir takvimin kullanılmamasıdır. Genel kabul gören kanaate göre Fil Vakasından 50-55 gün sonra Rebîülevvel ayında Pazartesi günü dünyaya gelmiştir. Farklı hesaplamalara göre Hz. Peygamberin doğum tarihi 20 Nisan (9 Rebîülevvel) 571 veya 17 Haziran (12 Rebîülevvel) 569 Pazartesi şeklinde belirlenmektedir.

Peygamberimizin Vefat (Ölüm) Tarihi: 8 Haziran 632'de 63 yaşında Medine'de vefat etmiştir.

Rasülullah (s.a.), 13 Rebiülevvel h. 11 (8 Haziran 632) pazartesi günü ruhunu teslim etti. Risaleti tebliğ etmiş, kendisine verilen emaneti en mükemmel bir şekilde yerine getirmiş olarak ömrünün 63'ünde Rabbimizin rahmetine kavuştu.


6 yıl 11 ay önce eklendi

Asperger sendromu nedir, nasıl tedavi edilir? Hz Muhammed'in doğum tarihi Küresel ısınma karşısında alınabilecek önlemler Belene: Ölüm tarlası! Seni Seviyorum Şiirleri Orhan Bey Dönemi (1324-1362) Vukuatlı nüfus kayıt örneği Talep Tahmin Yöntemleri Dejavu nedir, Dejavu nasıl oluşur? Ahlak Felsefesi (Etik) Dünyada en çok tanınan 15 ünlü Ateist Dilin İnsan ve Toplum Hayatındaki Yeri ve Önemi Sanat Çeşitleri, Zanaat Çeşitleri Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yolları Mitozun Evreleri, Mitoz bölünme evreleri nelerdir? Site Nasıl Kurulur? Naim Süleyman oğlu kimdir, hayatı, biyografisi, rekorları Paralel Matris Çarpma Kodu: Bilgisayarınız için basit bir performans testi Köpekler Çikolata Yerse Neden Ölür? Quick Sort (Hızlı Sıralama) Algoritması Open CV (computer vision) kütüphanesini kullanarak yüz tanıma kodu örneği