Peygamber efendimizin soy ağacı

Peygamber efendimizin soy ağacı

Peygamber Efendimizin Babası Abdullah, Annesi Amine Hatun'dur.

Peygamberimizin Zevceleri

Hatice, Aişe, Hafsa, Zeynep binti Caşh, Ümmü Seleme, Safiyye, Ümmü Habibe, Meymune, Sevde ve Cüveyriye (ra).

Hz. Muhammed'in Cariyeleri

Mariye, oğlu İbrahim'in annesi, Reyhane, Zeyneb Binti Caşh'ın bağışladığı bir cariye, bir savaştan O'na düşen güzel bir cariye.

Peygamberimizin Çocukları

Kasım, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Abdullah ve İbrahim, (İbrahim hariç hepsi Hz Hatice (ra)'nındır.

Efendimizin Amcaları

Hz Hamza, Abbas, Ebu Talib, (adı Abdü menaftır), Ebu Leheb (adı Abdüluzza dır), Zubeyr, Abdulkabe, Muvakım, Dırar, Kusem, Muğıre (lakabı Haceldir), Gaydak (adı Musabdır, Nevfel olduğuda söylenmiştir), Avvam. Bunlardan yalnızca Hamza ve Hz Abbas (r a) Müslüman olmuştur. Amcalarının en yaşlısı Haris, en küçüğü Hz Abbas (ra)'dır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Halaları

Safiyye (Zübeyr Bin Avvamın annesidir), Atike, Berra, Erva, Ümeyme, Ümmü Hakim el Beyza. Bunlardan Safiyye ve Erva Müslüman olmuştur.

Hz. Muhammed'in Teyzeleri

Erva, Berre, Ümeyye, Ümmü Hakim.

Peygamberimizin anneannesi

Abdul Uzza kızı Berre, Berrenin annesi Esed kızı Ümmü Habib onun annesi de Avf kızı Berre'dir. Böylece soy ağacı uzar gider.

Peygamberimizin Babaannesi

Amr kızı Fatma'dır. Amr babası Aid, Aid'in babası İmran, onun ki de Mahzun'dur. Böylece soy ağacı gider.

Bütün kaynakların ittifakla belirttikleri, Kâinatın Efendisinin yirminci dedesine kadar uzanan neseb silsilesi de şöyledir:

“Muhammed (a.s.m.), Abdullah, Abdülmuttalib (asıl ismi Şeybe), Hâşim, Abd-i Menâf (Muğîre), Kusay, Kilab, Mürre, Kâb, Lüeyy, Galib, Fihr (Kureyş), Mâlik, Nadr, Kinâne, Huzeyme, Müdrike (Amir), İlyas, Mudar, Nizar, Maad, Adnan.

Annesinin nesebi de şöyledir: Vehb, Abdümenâf, Zühre, Kilâb, Mürre.


6 yıl 7 ay önce eklendi

Otomobil segment'leri nelerdir? Peygamber efendimizin soy ağacı Bilinçli tüketici nasıl olunur? Her müslümanın bilmesi gereken sorular! Vatan Sevgisi ile ilgili şiirler Niğbolu Savaşı (1396) Dabbe nedir, Kuran'da dabbe nasıl geçer? 1 kw kaç beygir gücü eder? İşte Dünyanın En Zeki ve Yetenekli Çocukları Bilgi Felsefesi (Epistemoloji) Thomas Edison Hayatı Özdeyişler (Vecizeler) Ünlü Türk Heykeltraşları kimlerdir? Periskop nedir, Periskop nasıl yapılır? Ülkemizde ve dünyada ilk televizyon yayınları ne zaman başladı Metal, Ametal ve Yarımetal Nedir Uzunluk ölçüleri nelerdir? Metrenin katları nelerdir? Rüyada ölmüş birini canlı görmek Köpeklerin özellikleri, köpekler hakkında bilgi, köpek türleri "Milli Ruh": Turgut Özal döneminde yaşanmış bir olay Youtube girme, youtube giriş DNS