Namazda kamet nasıl getirilir?

Namazda kamet nasıl getirilir?

Kamet ile ilgili aklınıza takılan soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Kamet nedir?

Namazların farzlarını kılmaya başlarken okunan ezan sözlerinden ibarettir. Ezan vaktin başlangıcında okunur; kamet ise farza durulacağı zaman getirilir.

Kamet getirmenin hükmü nedir?

Beş vakit namaz ile Cuma namazı için ezan ve kamet getirilmesi, ayrıca Cemaatle kılınacak kaza namazları için de, ezan ve kamet okunması sünnettir. Kamet vacip değildir. Kendi evlerinde tek başına namaz kılan erkekler için, ezan ve kamet müstehabdır. Kadınların ise, ezan ve kamet getirmeleri gerekmez.

Kamet getirmek

Kamet getirmek şu anlamlara gelmektedir: Namaz için seslenmek, kamet getirmek, ifa ve eda etmek. Aslı "ikâmet" olup, türkçede "i" siz kullanılır. Bir terim olarak, farz namazlardan önce, tek başına namaz kılacak olan kimsenin cemaatle kılınacak farz namazdan önce ise müezzinin okuduğu ezan benzeri sözlerdir.

Sünnete uygun olarak kâmet şu kelimelerden ibarettir.

Kamet'in okunuşu

Allahü ekber, Allahü ekber,
Allahü ekber, Allahü ekber.

Eşhüde en la ilâhe illallah.
Eşhüde en la ilâhe illallah.

Eşhedü enne Muhammeden Rasulullah.
Eşhedü enne Muhammeden Rasulullah.

Hayye alessalah, hayye alessalah.
Hayye alel-felâh. Hayye alel-felah.

Kad kâmeti's-sâlatu
Kad kameti's-salah.

Allahü ekber, Allahü ekber,
La ilâhe illallah.


6 yıl 7 ay önce eklendi

Bülent Tekin kimdir? Namazda kamet nasıl getirilir? Dünyaca ünlü keman sanatçıları Ağır topu bulma mantık sorusu Burnunda tütmek deyiminin anlamı Harflere göre İngilizce Atasözleri Beraat kandilinin önemi Allah'ın İsimleri Dünyanın en uzun adamı Davranışlarınızından çıkartılabilecek psikolojiniz ile ilgili ipuçları Din Felsefesi ile ilgili bilgiler Sadece Aptallar 8 Saat Uyur Kitap Özeti, Erdal Demirkıran Ünlü ressamlar ve tuvalleri Teravih Namazının Faziletleri Osmanlı'da uygulanan devşirme sistemi nedir ve detayları nelerdir? Peri bacaları nasıl oluşmuştur Azerbaycan'ın Şehirleri Windows Çalıştır komutları, CMD Komutları Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanları Evcil hayvanlar hakkında ilginç bilgiler ve merak ettikleriniz AJAX + PHP Kullanımına Basit Bir Örnek