Dünyadaki müzik türleri ve açıklamaları

Dünyadaki müzik türleri ve açıklamaları

En çok bilinen müzik türlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Müzik türleri

Rock müzik

Rock, 20. yüzyılın sonlarında ortaya çıkmış, genellikle elektro gitar, bas gitar ve bateri gibi enstrümanlarla beraber vokal melodi taşıyan popüler müzik formudur.

Progresif rock

Elektro gitar, akustik gitar, bas gitar, klaveye ve bateri gibi geleneksel rock enstrümanlarına ek olarak keman, hammond orgu, moog sentezleyici, perküsyon enstrümanları, üflemeli çalgılar ve benzeri bulunabilir.

Heavy Metal

Heavy Metal, agresif ritimler ve aşırı distorsiyonlu gitarlarla karakterize edilen Metal müzik türüdür.

Kelt Müziği

Kelt müziği ya da Keltik müzik İskoçya, İrlanda, Galler, Asturias vs. gibi bölgelerde yaygın olan geleneksel bir müzik türüdür. Özellikle son yıllarda Dünya çapında dinleyici kitlesi bulmuştur. Kelt müziği, pentatonik bir müzik olup keman, gitar, arp, gayda ve flüt gibi çalgılar önemli yer tutar. Bayan vokale erkek vokalden daha sık rastlanır. Rahatlatıcı ve dinlendirici özelliğiyle tanınan bir müziktir.

Blues

ABD'de siyah müzisyenlerin kendi halk müziklerini modern enstrümanlarla icra etmeye başlamaları ile birlikte ortaya çıkmış, zamanla halkın bütün kesimlerine yayımış, içinden R&B, caz ve rock gibi başlı başına tarzlar çıkarmış müzik tarzı.

Caz

Belkide en tanınmış Caz müzisyeni Louis ArmstrongCaz, ilk kez Lousiana, New Orleans'ta, 1900'ların başında gelişmeye başladı. Caz müziği, mavi notalar, senkop, swing, çoklu ritim, atışma, ve doğaçlama tekniklerini kullanır; Afrikalı amerikası ve batı müziği tekniklerinin harmanlanmasıdır. Bu müziğin dünya ile tanışması ise 1917 yılında Dixieland Jazz Band'in ilk plaklarının piyasaya çıkmasıyla olmuştur.

Klasik Müzik

Klasik batı müziği, genelde yüksek kültür seviyesi ile bağdaştırılan, halk müziklerinden net çizgilerle ayrılmış, Avrupa kökenli ve ağırlıklı müzik türüdür.

Rhythm and Blues (diğer adıyla R&B veya RnB)

jazz, rap , gospel ve blues karışımı, Afrika kökenli ABD'lilerin yaptığı müzik türüdür.

Rap

Kökeni 1970'lerin Getto Amerika'sına dayanan bir müzik türü.

Çağdaş Müzik

Gerçekten de yeni bir geleneği yaratmayı başarmıştır bu müzik. Bugün de dünya müzik repertuarında ancak küçük bir yer kaplayan çağdaş müzik, yine de pek çok dünya bestecisini etkilemiş, genişletilmiş, değiştirilmiş, ama yüzyılımızın -Çağdaş- müziği olmuştur. 

Halk Müziği 

Toplumların hayatından kaynaklanan duygu, düşünce ve zevklerini işleyerek dile getiren, ait oldukları toplumun kültürünü yansıtan sözlü ve sözsüz ezgilerdir.


6 yıl 8 ay önce eklendi

Peygamber efendimize salavat nasıl getirilir? Dünyadaki müzik türleri ve açıklamaları İngilizce erkek isimleri ve anlamları 1.5 hp 380 volt trifaz motora kaç amper otomat sigorta gereklidir? Türkiye'nin illeri ve bölgeleri renkli harita Sırp Sındığı Savaşı (1364), Sebepleri ve Sonuçları Paskalya Bayramı Ne Zaman Kutlanacak? Orta Doğu'da Yaşayan Irklar ve Konuşulan Diller Haritası Regular Expressions ile içeren ve içermeyen satırları bulma Mısır Tanrı ve Tanrıçaları Marilyn Monroe Kimdir, Marilyn Monroe'nun Hayatı (1926 - 1962) Minyatür nedir, Minyatür sanatının tarihçesi Çiçek İsimlerinin Anlamları Klavye Kısayolları Matbaayı Kim Buldu, Matbaanın icadı Termometre çeşitleri ve özellikleri Her eve bir baz istasyonu devri geliyor En acayip Türk batıl inançları İllerin telefon alan kodları Koca Yusuf Efsanesi
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28