Hangi çiçek ne zaman ekilir?

Hangi çiçek ne zaman ekilir?

Ocakta ilkbahar ve yaz çiçeklerinin soğanlarının dikimine başlanır. Elverişli havalarda karanfillerin bulunduğu yerler taze gübreyle örtülür.

Şubatta çardak gülleri budanır. Karanfiller ve laleler saksılara dikilir. Ay sonunda şebboy ve çim ekilir.

Martta çiçek ve fidan dikme başlar. Sonbaharda ekilmiş tohumlardan çıkan fideler bu ayın sonuna doğru kasalardan çıkarılıp bahçedeki tarhlara dikilir. Bu ay dikilebilecek çiçekler hercai, menekşe, levantin, sarı şebboy, acem karanfili, katmerli karanfil, yaz papatyası, haseki küpesi, çuha nergis gibi çiçeklerdir. Sürmemiş güller martta budanır. Kalem aşıları yapılır. Begonyanın soğanları yastıklara gömülür.

Nisanda kahkaha çiçeği, akşam sefası, saray patı, yüksük, karanfil, ayçiçeği, aslan ağzı, glayöl, ateş çiçeği gibi yaz çiçeklerinin tohumları ekilir.

Mayısta yaz çiçeklerinin son bölümü dikilir. Bahar çiçeklerinden ömürlerini tamamlayanların tohumları alınıp toprak kabartılır, gübrelenir. Kına çiçeği, horoz ibiği, şebboy, kadife çiçeği, mine, fesleğen gibi çiçekler dikilir. Nergis bu ayda da dikilir.

Haziranda güller budanır. Yaprak aşısı ve yabani güllerden çelik alma ve karanfillerde doldurma yapılır. Sümbül, lale, fulya ve şekayık gibi yaprakları kurumuş çiçek soğanları sökülüp nemli bir yerde saklanır.

Ağustosta sardunyalardan çelik alınır, güllere aşı yapılır. Ay sonunda sümbüllerle lalelerin toprakları hazırlanır.

Eylülde sümbül ve lalelerin soğanları ay ortasında dikilir. Geçen ayki işler bu ay da yapılır.

Ekimde lale, sümbül, safran gibi çiçeklerin soğanları kutulara dikilerek bir ay kadar karanlık bir yerde saklanır. Karanfil çeliğine ve gül aşısına bu ay da devam edilir.

Kasımda soğuklar bastırmadan çiçeklerin korunmasına geçilir. İlkbaharda açacak çiçeklerin ekimi yapılır. Soğanlı çiçeklerin soğanları soğuk olmayan yerlere alınır. Kına, begonya, mozaik, sardunya, ıtır gibi çiçeklerin çelikleri yapılır.

Aralıkta tarlalardaki çiçekler saksılara alınır. Sümbül ve zerrin soğanları şişelere konur. Bahçe kenarlarındaki lüsktrünler budanır. İlkbahar çiçeklerinin dikimine devam edilir.


6 yıl 9 ay önce eklendi

Din nedir? Hangi çiçek ne zaman ekilir? Yeşilay haftası ne zaman Yunus Emre şiirleri 1. Mehmet Dönemi (1413-1421) İlk telgraf ne zamana kullanılmıştır? Ünlü Kahin Baba Vanga'nın Kehanetleri Eski Yunan mitolojisinde tanrı ve tanrıça isimleri Sanat Felsefesi (Estetik) Kanuni'nin Fransa Kralı Fransuva'ya Gönderdiği Mektup Roman ve Hikaye Arasındaki Farklar Telkari Sanatı Yeni başlayanlar için namaz kılmayı öğrenme Kuşlar neden V şeklinde uçarlar? Arabanın icadı, Otomobili kim icat etti Hacim ölçüleri nelerdir? Karınca duası, Karınca duasının okunuşu ve anlamı Akvaryum Balık Türleri, Akvaryum Balıklarının İsimleri ve Özellikleri Radyasyon'un Etkileri Nginx sunucularda php'ye düşmeden file cache işleminin yapılması
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28