Dünyanın ortası neresidir?

Dünyanın ortası neresidir?

Elinize bir dünya haritası alır ve Kuzey Amerika'dan Avustralya'ya, Kuzeydoğu Asya'dan Güney Amerika'ya doğru birer çizgi çekerseniz, bu çizgilerin kesiştiği yerde, yani merkezde Mekke'yi, dolayısıyla Kâbe'yi görürsünüz. Bu çizimler yapılırken, kıtaların en uç noktalarından başlamalısınız.

Astrologlar, Kabe-i Şerif'in dört köşesinin, coğrafi dört ana yönü (doğu, batı, güney, kuzey) gösterdiğini bilimsel olarak kanıtladı. Mısırlı astrolog Müslim Şaltut, modern astrolojik hesaplamaların Kabe'nin daha yaratılıştan beri dünyanın dört köşesinin ana merkezini oluşturduğunu açıkladı.

Batılı astrologların desteğiyle araştırmasını Mısır Astroloji Araştırma Merkezi adına yapan Şaltut, Suudi Arabistan'da yayımlanan "er-Riyad" gazetesine yaptığı açıklamada, son araştırmaların Mekke-i Mükerreme'nin de dünyanın ortasında bulunduğunu bilimsel olarak ispatladığı söyledi.

Şaltut, Kabe'nin Rüknü'l Esved olarak bilinen köşesinin doğuyu, Rüknü'l Yemani olarak bilinen köşesinin güneyi, Rüknü'ş Şami olarak bilinen köşesinin batıyı ve Rüknü'l-Irakî olarak bilinen köşesinin de kuzeyi gösterdiğini kaydetti. Sözlükte dört köşeli veya küp şeklinde olmak anlamlarındaki ka'b kökünden gelen ka'be "Küp şeklinde nesne" demektir.


6 yıl 9 ay önce eklendi

Aracımın motor suyuna yağ karışıyor Seferi namazı nasıl kılınır? Dünyanın ortası neresidir? 2020 Babalar Günü ne zaman Öğretmen ile ilgili şiirler Yıldırım Bayezid Dönemi (1389-1402) İkametgah belgesi Türkiye nüfusunun demografik yapısının yıllara göre değişimi Windows 7/8'de Task Bar'a Bilgisayarım/Çöp Kutusu kısayolu nasıl eklenir? Siyaset Felsefesi Tarih Öncesi Çağlar Kitap Okumanın Faydaları, Kitap Okumanın Yararları Nelerdir? Oryantal yağlı boya resimler Ailemize karşı görevlerimiz nelerdir MySQL ile ilgili birkaç yararlı komut Element nedir Aslanlar Hakkında Genel Bilgi Microsoft Visual Studio 2012 (MSVC 11) ile BOOST Kütüphanelerinin Derlenmesi ve Kullanımı Dünyanın En Zehirli Hayvanları Enerji İçeceği, enerji içecekleri Linux Terminal'de (Komut Satırı'nda) For Döngüsü