Hipnoz nedir ve nasıl yapılır?

Hipnoz nedir ve nasıl yapılır?

Hipnoz nedir?

Hipnoz kelimesi eski Yunancada "hypnos=uyku" anlamına gelir. Ancak hipnoz bir uyku hali olmayıp, aksine uyanıklık halidir. Elektroensefalografi (EEG) kullanılan modern araştırmalarda elde edilen beyin ritm örnekleri, hipnotize edilmiş bir kişinin, uyku ile uyanıklık arasında olduğunu göstermektedir. Hipnotizma ise; hipnoz yaparken kullanılan tekniklerin tümüdür. Türk Dil Kurumu'nun Türkçe sözlüğünde hipnoz, "Sözle, bakışla, telkin yapılarak meydana getirilen bir çeşit uyku hali ki, bu halde uyuyan kimse (denek), uyutanın etki ve telkinlerine açık, fakat dış dünyanın başka etkilerine karşı kapalıdır." şeklinde tarif edilmektedir. 

Hipnoz nasıl yapılır?

Kişiyi hipnoza almak için çok özel şartlara gerek yoktur. Önemli olan hastanın hipnoza girme isteğidir. Sabit bir bakış, nefes teknikleri ve telkinlerle girilebildiği gibi, arkaya düşürme ya da doğrudan gözlerin kapanması ve imgelerle de kişi hipnoz dediğimiz, değiştirilmiş bilinç haline girer.

Hipnoz esnasında sihirli, büyülü bir şey olmayacağı, kişinin her şeyin farkında olacağı (aksi bir telkin verilmediği sürece) özellikle belirtilmelidir.

Hipnoza giren hasta da sorun odaklı çalışmak daha net sonuçlar getirecektir. Hipnoz kendi kendimize yıllar içinde yarattığımız zihinsel engelleri kısa sürede kaldıran aynı zamanda öğrenmeyi hızlandıran güçlü bir teknikdir.

Bu nedenle gösteri amaçlı kullanılıp yıpratılması uygun değildir.


6 yıl 7 ay önce eklendi

Hipnoz nedir ve nasıl yapılır? Tek Yumurtayla Nasıl Zengin Olunur Bir elmanın yarısı şarkı sözleri Komik zeka soruları, Bölüm 2 Miting meydanlarını sallayan seçim şarkıları Apocalypse II. Dünya Savaşı Belgeseli, Bölüm 6: Kabusun Sonu Sınavlarda sorulara verilen komik cevaplar Beyin Gücüyle Nesneleri Hareket Ettirmek Londra'da Gezilecek Yerler, Visit London Memleketten seçmeler, Candan Erçetin Boston Dynamics'ten Terminator Dersi Lale Devri Oyuncuları Yahşi Cazibe Dizisi Oyuncu İsimleri Coşkun Sabah ile Ud'un Uyanışı Andru Donalds'tan özel ikili Sibel Alaş ve albümleri Kadının Toplumdaki Yeri ve Türk Kadınının Önemi Kurabiye Hırsızı Satış bir sanattır :) Almanya'daki Hessen Nehri Donduğunda, Kuşların Balık Avı
1
2
3
4
5
6