Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün anlamı

Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün anlamı

Sakla samanı, gelir zamanı atasözü, "Şu anda ihtiyacımız olmayan bir nesneye ilerki bir zamanda ihtiyaç duyabiliriz" anlamında kullanılan bir sözdür.

Sahip olduğumuz en ufak eşyaları bile saklamalı başka gün nerede lazım olacağı bilinmez. Önemsiz görülenler aslında başka günün en önemlileri olur. Bugün evde küçük mıknatıs parçası yarın bize lazım olabilir. Bizde sahip olduklarımızı atmayarak bir kenarda tutmamız en doğrusu olacaktır.

Gereksiz görülen, işe yaramaz kabul edilen şey günün birinde, ileride lâzım olabilir. Bu sebeple önemsiz gördüğümüz şeyleri bir kenara atıp elden çıkarmamalı, onları saklamalıyız.

Birşey çok değersiz bile olsa onu atmamalı, saklamalıdır. Günün birinde lazım olur, işe yarar.

Sakla samanı gelir zamanı atasözü için kullanım örnekleri

Bu eski kitapları okumadığın için sakın atma, sakla samanı gelir zamanı.

Duydum ki eski alet edevatı çöpe atmışsın. Niye böyle birşey yaptın ki? Sakla samanı gelir zamanı.



7 yıl 2 ay önce eklendi

Segment'ine göre en çok tercih edilen araçlar Tecvid ilminin tanımı Nato'ya üye ülkelerin listesi Trenlerin uzunluğunu bulma mantık sorusu Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün anlamı Ankara Savaşı (1402) Ali Ercan - Medine'ye varamadım yaralıyım klibi Et fiyatları neden pahalı, et fiyatları neden düşmüyor? 1. Dünya Savaşına Girerken Ülkelerin Nüfus ve Asker Sayıları Eski İmparatorluklarda Yazı Araçları Psikanaliz Nedir? Psikanaliz Kuramı İslamiyetten Önceki Türk Edebiyatı Güzel sanat dallarında kullanılan malzemeler ve özellikleri Uydunun icadı Anadolu’da Yaşayan Göçmen Kuş türleri ve açıklamaları İngiltere'de neden direksiyonlar sağdadır? Hayatımızı kolaylaştıran buluşlar nelerdir? Erken Yaşta Evlenmenin Sakıncaları ve Zararları Cennet Papağanı Türleri, Cennet Papağanı Cinsleri Necmettin Erbakan Hayatını Kaybetti! GGG - 3G Nedir ?