Bilek güreşi nasıl kazanılır?

Bilek güreşi nasıl kazanılır?

Bilek güreşi birçok insan tarafından “güce dayalı” diye değerlendirilen bir spor dalıdır. Bilek güreşinin tekniğe ve taktiklere dayalı kısmı ise pek bilinmez. Bu pek bilinmeyen teknik ve taktikler bazen kendinizden çok daha güçlü birini yenmenizi sağlayabilir.  Zaten öyle olmasaydı bilek güreşi bir spor olmazdı. Kolunuzun gücünü makineler de ölçebilir. Ancak bilek güreşi strateji içeren bir müsabakadır. Bir yıl kadar bilek güreşiyle ilgilenmiş bir sporcu olarak   uygulanması gereken temel kuralları anlatacağım size. İyi bir haberim daha var ki o da şu: Bir de Türkiye şampiyonasına katıldım. Bu şampiyonada kilosunda dönemin dünya şampiyonu olan Engin Terzi’yi izleme fırsatı buldum. Ayrıca benim takımımda eski bir dünya üçüncüsü vardı.

Bilek güreşini kazanmak için yapmanız gerekenler

1. Karnınızı Masaya Yapıştırın

Karnı masaya yapıştırmak dengeyi iyileştirir ve dirseği karna doğru çekmek için masadan destek alınabilmesini sağlar.

Bilek güreşinde karnınızı masaya yapıştırın

2. Baş Parmağınızı İçe Alın

Baş parmağınızı içe alarak rakibinizin baş parmağını daha iyi kavrarsınız. Çünkü baş parmağınızı alta aldığınızda diğer parmaklarınız başparmağınıza destek olur.

Bilek güreşinde parmağınızı içe alın

3. Ayağınız İleride Olsun

Ayağınızı geride tutarsanız kuvvetli olsanız bile rakibinizin hamlesi tüm kütlenizi sarsabilir. Ancak ayağınızı ileride tutarsanız rakibinizin etkileyemeyeceği bir moment oluşturursunuz.

Bilek güreşinde ayağınız ileride olsun

4. Dirseğinizin Açısını Daraltın

Kolunuz dirsekten açıldıkça uygulayabileceğiniz kuvvet de azalır. Dirsek açınız mümkün olduğunca dar olmalıdır.

Bilek güreşinde dirseğinizin açısını daraltın

5. Bileğinizi İçe Doğru Kırın

Bilek güreşi müsabakaları iki tarafın da bileği düzken başlar. Ancak müsabaka başlar başlamaz bileği içe doğru bükmek avantaj sağlayacaktır. Bu hareket kurallara aykırı değildir. Kimi çevrelerde bileği bükmek hile olarak kabul edilse de bilek güreşini güreş yapan hareketlerden biridir bu.

Bilek güreşinde bileğinizi içe doğru kırın

6. Dirseğinizi Karnınıza Doğru Çekin

Bilek güreşine başlarken dirseğinizi karnınıza yakın konumlandırın. Maç başlar başlamaz da dirseğinizi kendinize doğru çekmeye çalışın. Ancak bu hareket abartıldığı takdirde faul boyutuna ulaşabilir. Profesyonel müsabakalarda dirseğin oynatılabileceği alan sınırlandırılmıştır.

Bilek güreşinde dirseğinizi karnınıza doğru çekin

7. Çekiş Yapın

Bilek güreşinde galibiyetten önce rakibin pozisyonunu bozmayı düşünmek gerekir. Bunun için de yapılabilecek en temel şeylerden biri yenmeyi ikinci plana atıp rakibinizin kolunu kendinize doğru çekmeniz olacaktır. Bunu yaparken de bileğinizi kendinize doğru bükmeniz gerekiyor. Bileğinizi her durumda kullandığınız kaslara doğru bükmeniz uyguladığınız momenti ve gücü artıracaktır.

Bilek güreşinde çekiş yapın

8. Rakibin Baş Parmağını Yüksekten Tutun

Rakibin baş parmağını mümkün olduğu kadar yüksekten tutmak gerekir. Ancak başlangıçta belli bir seviyenin üzerinde tutarsanız adil olmaz. Profesyonel müsabakalarda çok yüksekten tutarsanız hakem mücadeleyi başlatmaz.

Bilek güreşinde baş parmağını yüksekten tutun

9. Köşeye Yıkmaya Çalışın

Bilek güreşinde rakibin dümdüz ellerin birleştiği hizaya yıkmak çok zordur. Rakibin en zayıf noktası sizin köşeniz olacaktır. Rakibi kendi köşenize yıkmaya çalışın.

Bilek güreşinde köşeye yıkmaya çalışın

10. Vücudunuzu Pozisyona Göre Çevirin

Bilek güreşinin her aşamasında omzunuz da pozisyonunuzu takip etmek zorundadır. Özellikle öne geçtiğinizde vücudunuzu çevirerek avantajınızı artırın.

Bilek güreşinde vücudunuzu çevirin

Arka Kol Kaslarınız Çok Kuvvetliyse

Arka kol kaslarınız çok kuvvetliyse ve rakibinizin ön kol kaslarından gözünüz korktuysa stratejinizi baştan belirlemelisiniz. Bilek güreşinde “hook” diye anılan pozisyonu sağlayıp ön kol kaslarını devre dışı bırakabilirsiniz. Bu teknik biraz daha profesyonel sporculara hitap eder ancak öğrenebilirseniz kurtarıcı olur.


7 yıl 8 ay önce eklendi

Vasil Levski kimdir? Kelime-i Şehadet ve Anlamı Yunan mitolojisi tanrıları ile ilgili hikayeler Türkiye'nin Akarsuları Uzayda yerçekimi nasıl elde edilir? Bilek güreşi nasıl kazanılır? Oruç hakkında bilgiler Kandiller nasıl değerlendirilmeli, kandil geceleri neler yapılmalı? İstanbul adliyeleri telefon numaraları Piramitlerin özellikleri Aşık Veysel ve Hayatı Divan Edebiyatı Nazım Biçimleri ve Türleri Dürüstlük ile ilgili deyimler ve anlamları Batıl inanç nedir? En çok bilinen batıl inançlar nelerdir? İnsanlığa hizmet veren Türk büyükleri hangi konuda hizmet vermiştir Hangi ayda hangi balık avlanır PHP $_SERVER global dizisi, değişkenleri ve kullanımı Kablosuz İletişim Teknolojileri ve Teknikleri Direnç nasıl ölçülür? Hayvanlar ile ilgili ilginç bilgiler, en ilginç hayvanlar Miraç kandilini nasıl ihya edeceğiz?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28