Saygı duruşu ve resmi cenaze törenleri sırasında çalan marşlar

Saygı duruşu ve resmi cenaze törenleri sırasında çalan marşlar

Resmi cenaze törenlerinde çalınan marş

Resmi cenaze törenlerinde bando tarafından seslendirilen ve çoğu zaman halk arasında espirisi yapılan cenaze marşı (ör: 1, 2, 3) aslında Polonya'lı ünlü romantik besteci Frédéric François Chopin'in (Zelazowa/Wola 1810-1849 Paris) 35 opus no’lu 2. piyano Sonatı’nın üçüncü bölümüdür.

Yani Türkiye'de cenaze marşı olarak kullanılan müzik solo piyano için yazılmış bir eserdir.

Aşağıdaki videoda bahsedilen bestenin orjinalini dinleyebilirsiniz.

Saygı duruşu törenlerinde çalınan marş

Diğer taraftan, saygı duruşu törenlerinde çalınan trompet sesi (ör: 1, 2, 3) ise "Military Taps" olarak isimlendirilmektedir. Çalınan müziğin melodisi "Butterfly's Lullaby" ya da "Day is Done" olarak da bilinmektedir.

Amerika'da ilk defa 1835 ile 1860 yılları arasında kullanılmış olan bu ezgi, Amerikan İç Savaşı generallerinden Daniel Butterfield tarafından bugün yaygın şekliyle kullanılan haline getirilmiştir. Bu ezginin Amerikan iç savaş sırasında savaşın yıkımlarına karşı yakılmış bir ağıt olduğu söylenebilir.

Allah aşkına bir şehidin cenaze töreninde veya ardından saygı göstermek adına bunlar mı çalınır? Şehitlerimizin çoğu böyle bir durumdan ızdırap çekmez mi? En kısa sürede; geleneklerimize, göreneklerimize ve halk yapımıza uygun çözümlerin bulunmasını temenni ediyoruz...

Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede olması gereken

O şehidin arkadaşlarına teşekkür ediyoruz...


8 yıl önce eklendi

Yumurta dolapta kaç gün dayanır? Futbol oyun kuralları Roma rakamlarının yazılışı, roma rakamları nasıl yazılır? Zekat; giyecek ya da yiyecek olarak verilebilir mi? Türev nedir, türev ne işe yarar? Kıbrıs Barış Harekatı'nda kendi gemilerimizi bombaladık Saygı duruşu ve resmi cenaze törenleri sırasında çalan marşlar 'Bu meydan kanlı meydan' sözlerinin devamı 2021 Beraat Kandili ne zaman Utangaçlık Nasıl Yenilir? Türk Bilim Adamları Aşık Edebiyatı Nazım Türleri Güneş ile ilgili Atasözleri İnceltme / Düzeltme İşareti Kaldırıldı mı? Düzeltme İşaretinin Kullanım Yerleri Herhangi bir bilgisayarın facebook'a erişimini nasıl önlerim? Katı, sıvı ve gaz maddelerin özellikleri Twitter'a girmek için yapılması gerekenler Bilgisayar parçaları nelerdir? OEM Malzemeler Taso nedir, Nasıl oynanır? Taso Resimleri Bağışıklık sistemi nedir, ne işe yarar?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28