Domain Adı Yaşam Çevrimi, Silinme Aşamaları

Domain Adı Yaşam Çevrimi, Silinme Aşamaları

ACTIVE -> REGISTRAR-HOLD -> REDEMPTION PERIOD -> PENDING DELETE

ACTIVE: Herhangi bir domain adı (1 - 10 yıl) alındığı anda aktif hale geçer ve yeni tescillere kapatılır. 1 ile 48 saat arasında WHO-IS kaydı güncellenir. Bu dönemde farklı kayıt şirketlerine transfer edilebilir.

REGISTRAR-HOLD veya CLIENTHOLD: Aktif haldeki bir domain adı için süre dolduğunda REGISTRAR-HOLD durumuna geçer. Teknik olarak süresi dolmasına rağmen, sahibine 30 gün süreyle yenileme hakkı tanınır. Bazı özel durumlarda, 1 ila 5 gün arasında REGISTRAR-HOLD durumundan çıkılabilir. Bazı uzantılarda bu süre 45 günü bulabilir.

REDEMPTION PERIOD: REGISTRAR-HOLD durumundan sonra REDEMPTION PERIOD durumuna geçilir. Sahibine en az 10 günlüğüne alma hakkı tanınır (daha yüksek paralara). Bu süre farklı uzantılara ve kayıt şirketlerine göre 1 ila 35 gün arasında değişebilir.

PENDING DELETE: Bu son geçilen durumdur. Artık kayıt şirketi kaydını yenileyemez (bazı özel durumlar hariç). Bazen duruma hiç geçilmez ve domain adı doğrudan serbest bırakılır. Bu durumdaki bir domain genellikle 5-6 gün sonra serbest bırakılır.

PENDING DELETE RESTORABLE (.org domainlere özel): 30 günlüğüne, daha yüksek fiyatlarla kaydın yenilenebileceği bölümdür.

PENDING DELETE SCHEDULED FOR RELEASE (.org domainlere özel): 5 gün sonra domain serbest kalacaktır.

Bu standart döngüye uyması gereken kayıt şirketleri bazı bazı uymazlar. Bu durumda bana şikayet edebilirsiniz =)

En temizi, siz işinizi zora bırakmayın ve sık sık güncellenme tarihlerini kontrol edin. Eğer aktif durumdan çıktıysa en kısa sürede kayıt şirketinize başvurup, yenileme işlemini gerçekleştirin. Son ana kadar asla beklemeyin.

Eğer çok değerli bir domain adınız varsa, yine önceden para ödeyerek, domaininizi REGISTRAR-LOCK durumuna sokabilirsiniz. Bu da domaininizin çalınmasını önler.

Expired: Domain adının süresi dolmuş ancak, sahibine alma hakkı tanınan süre devam eder.

Dropped: Domain adı, çevrimden çıkmış ve serbest hale gelmiştir. İsteyen alabilir.


11 yıl 11 ay önce eklendi

LCD/LED TV duvara ne kadar yükseğe takılmalıdır? Hz Muhammed (sav) ile ilgili Şiirler Göz renkleri nelerdir? En hızlı 3 atı bulma mantık sorusu En güzel romanlar, en çok beğenilen romanlar Dilimizde de anlamı olan İngilizce Atasözleri Oruç tutmanın bize kazandırdıkları Haçlı Seferleri, Haçlı Seferlerinin Sebepleri ve Sonuçları Hangi mahkeme hangi davalara bakar Farabi'nin Hayatı Neşet Ertaş Hayatı Dünya Edebiyatındaki Ünlü Romanlar ve Özetleri Alnı açık yüzü ak olmak deyiminin anlamı Türk vatandaşlığının evlat edinme ve seçme hakkı ile kazanılması Aile içi kalıtsal hastalıklar nelerdir? C++'ta proje oluşturma ve ortam değişkenlerini ayarlama Karınca yuvasının özellikleri, Karınca cumhuriyeti Programsız dosya şifreleme nasıl yapılır? Bilgisayara Şifre Nasıl Konulur Domain Adı Yaşam Çevrimi, Silinme Aşamaları Linux tabanlı sistemlerde işinizi kolaylaştıracak bilgiler
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28