1 Lira Nerede?

1 Lira Nerede?

Bir restoranda 3 arkadaş yemek yiyor. Yemeği yedikten sonra kasaya gidiyorlar. İşletme sahibi hesabın 30 TL olduğunu, ama müşterilere 5 TL indirim yaptığını söylüyor. Arkadaşlardan her biri kasiyere 10'ar TL uzatıyorlar.

Bu üç kişi kendi aralarında 5 TL'yi bölüşemeyeceklerinden, 2 TL bahşiş bırakmaya karar veriyorlar. Böylece her biri 1'er TL geri alıyor. Sonuçta da her biri 9'ar TL ödemiş oluyorlar.

Bu durumda, bu 3 müşterinin yemek için toplam 3 x 9 = 27 TL ödediği biliniyor. Diğer taraftan, 2 TL de bahşiş bıraktıklarına göre toplam 29 TL ödemiş oldular. Geri kalan 1 TL'ye ne oldu?



8 yıl 9 ay önce eklendi

Vardır Allah'ın Bir Hikmeti Can Bonomo - Love Me Back şarkı sözü Tekneyle karşıya geçirme zeka sorusu: Kurt, kuzu ve saman 1 Lira Nerede? Ünlülerin ölmeden önceki son sözleri Apocalypse II. Dünya Savaşı Belgeseli, Bölüm 3: Şok Kelimelerin Bilinmeyen ve Şaşırtıcı Anlamları Türkiye Bayrakları arkaplan, Turkish Flags wallpaper, 1920x1080 En sevilen eski müzikler Şarkıcı Youssou N'Dour Senegal'de cumhurbaşkanı adayı 2011 Dans Müzikleri Kavak Yelleri Dizisi Oyuncu İsimleri RGB Renk Seçici, Web siteniz için uygun renk belirleme aracı Yabancı Slow Seçmeler Melodika Notaları, Melodika Notalası Çağdaş bir Ozan: İlhan İrem ve Hayatı Erkekler ne ister, erkeklerin düşüncelerini okuyun Kocayusuf Hilesi, Kocayusuf Hileleri Yıllık kazançları sıralamasında devlet liderleri
1
2
3
4
5
6