Muzun yararları, muz mucizesi

Muzun yararları, muz mucizesi

Bir parça muz kabuğunun iç tarafı ile 2 dakika dişlerinizi ve etrafını ovun, kabuğun içindeki potasyum, magnezyum ve manganez gibi mineralleri diş içine emer ve onları beyazlatır..

İçermekte olduğu küçük çekirdekler nedeniyle "berry" (dutumsu meyveler) sınıfından olan muzun, zehirli sarmaşık ve böcek ısırıkları yaralarını söndürmekten tutun siğilleri iyileştirmeye kadar pek çok faydasının olduğu aklınıza gelir miydi?

Bu tür ufak tefek cilt sorunları dışında ayrıca günde 3 adet muz tüketmenin inme riskini %21 azalttığını biliyor muydunuz? 2011’de Amerikan Kardiyoloji Dergisi’nde yayınlanan bir makaleye göre bu sayede yılda 1.155.000 inmeye bağlı ölüm engellenebilmektedir. Muzun içeriğindeki mucize madde olan potasyum, kan basıncını azaltarak inme riskini azaltmaktadır.

Ayrıca Meniere Hastalığı adı verilen kulak kaynaklı bir baş dönmesi hastalığında da özellikle atak dönemlerinde muz tüketilmesi, atak şiddetini ve süresini azaltmaktadır.

Muzu ister yiyin, ister kabuklarını ya da meyvesini cildinize sürün, muzdan vazgeçmeyin. Aşağıda muzun kullanıldığı 10 tane basit tedavi yöntemi göreceksiniz.

Muzun insan sağlığına faydaları

1. Muz kabuğu ve meyvesi doğal antibiyotik etkilidir. Geceleri yatmadan önce yüzünüzü temizledikten sonra sivilcelerin üzerine muz kabuğunu sürtüp sabah kalkıp yıkadığınızda farkı göreceksiniz.

2. Zehirli sarmaşığa mı sürtündünüz? Ya da sivrisinek mi ısırdı? Hemen bir muz alın, meyvesini yiyin, kabuğunu ısırılan yere sürün, kaşıntınızı ve kızarıklığı hemen aldığını göreceksiniz. Hatta bunu zehirli sarmaşık yarasına günde 2-3 kez sürmeniz daha etkili olacaktır.

3. Dr. Mehmet Öz’den size pratik bir çözüm: Derinize saplanan kıymığı çıkarmak için boşuna iğne-cımbız aramayın. Hafif kararmış muz kabuğundan ufak bir parçayı kıymık batan yere, meyveye temas eden kısmı deriye temas eder şekilde gece boyunca bantlarsanız , ertesi gün uyandığınızda muzun içeriğindeki enzimlerin deriyi hafif soyarak kıymığı deri yüzeyine taşıdığını görebilirsiniz.

4. Kıymıktaki gibi birkaç hafta boyunca her gün siğil alanının üzerine aynı şekilde bir uygulama yaparsanız, siğillerde de oldukça etkili olmaktadır.

5. sabahları mideniz kötü kalktınız, hemen 1 bardak ballı muzlu milkshake hazırlayın kendinize veya zencefil-çilek-muzu yoğurtla birlikte blenderdan geçirip yiyebilirsiniz.

6. Amerikan Kadın Doğum Uzmanları Derneği, sabah bulantısı olan hamile kadınlara BRAT diyeti önermektedir. (BRAT = Banana, rice, applesauce, toast yani muz, pirinç, elma püresi ve kızarmış ekmek)

7. Büyük boy bir muzun 105 cal gibi düşük bir kalori değeri olması, özellikle Japonya’da ünlenen “Sabahları Muz Diyeti” fikrini ortaya çıkarmıştır. Muzun içeriğindeki potasyum vücuttaki ödemi azaltmakta ve bu sayede kilo kaybı sağlamaktadır. Ayrıca bol lifli olduğu için kişiyi uzun süre tok tutar, glisemik indeksi düşük olduğu için de kanda ani şeker yükselmesine yol açmaz.

8. Kuru cilt ve kırışıklıklarda muz maskesi oldukça etkili doğal bir nemlendiricidir. Olgun bir muzu ezip 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı krema ile karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyiniz. Sonrasında ılık su ile yıkayınız. Ayrıca bu formül sertleşmiş, kuru ellerin yumuşatılmasında da yardımcıdır.

9. Spor veya uzun süreli yürüyüş öncesinde kişiye hızlı enerji sağlayan bir meyvedir muz. Hatta spor sonrası da kişiyi rahatlatır.

10. “Soyulabilir uyku hapı” terimini hak eden muz, triptofan maddesinden zengindir ve Duke North Carolina’daki Durham Diyet ve Fitness Merkezi’nden beslenme uzmanı Elisabetta Politi’ye göre triptofan beyindeki ve kandaki serotonin miktarını arttırarak kişinin rahatlamasını sağlamaktadır. Belki de muzun sarı parlak bir bakış açısından gülümseyen şekli de bu yüzdendir!!!


8 yıl 11 ay önce eklendi

Mide yanması nedir, mide yanmasına ne iyi gelir? İç ve Dış Yan Bağ Yaralanmaları Sporcuların günlük alması gereken protein miktarı ve protein cetveli Muzun yararları, muz mucizesi Diş Çekimi Ücretleri, Kanal Tedavisi Ücretleri Protein içeren besinler nelerdir, Protein bulunan yiyecekler ve gıdalar Gıda zehirlenmesi belirti ve tadavisi Dokuz Haftalık Zıplama Programı Sağlık için yoğurt, yoğurdun Faydaları nelerdir? Böbrek taşları, Böbrek taşlarının oluşma sebepleri ve tedavisi Ayak bileği ödemi tedavisi, ayak bileğinde şişlik tedavisi Bronş ve Akciğer İltihabı (bronkopnömoni) Cinsel gücü artıran bitkiler Guatr hastalığı, belirtileri ve tedavisi Depresyon nedir, depresyonun belirtileri nelerdir? Balın bilinmeyen faydaları nelerdir? Saçların çabuk uzaması için formül B6 vitamini hangi besinlerde bulunur A vitamini hangi besinlerde bulunur İnsan vücudu hakkında tuhaf gerçekler
1
2
3
4
5
6
7