İşte Dünyanın En Zeki ve Yetenekli Çocukları

İşte Dünyanın En Zeki ve Yetenekli Çocukları

Dünyanın en zeki insanları

1. Kim Ung-Yong: Dünyanın En Yüksek IQ’su!

Takvimler 7 Mart 1967 tarihini gösterdiği gün Koreli Kim ailesi dünyaya bir süper zeka bağışladıklarının farkında değillerdi ancak; bunu öğrenmeleri o kadar uzun sürmedi. Kim Ung-Yong 4 yaşına geldiğinde Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce okuyabiliyordu. Normalde anadilinde konuşmayı bile yeni sökmesi lazım olan bu sıradışı dahi 5 yaşında en karmaşık diferansiyel ve integral problemlerini çözmüştü. Dünyanın bu küçük dahiyi farketmesi çok uzun sürmedi elbette. Japonya’da bir televizyon kanalında Çince, İspanyolca, Vietnamca, Filipince, Almanca, İngilizce, Japonca bildiğini kanıtlaması üzerine IQ testi yapıldı ve 210 ile Dünyanın En Zeki Adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Durun daha bitmedi! Kim Ung-Yong, Hanyang Üniversitesi’nde 3 yaşından 6 yaşına kadar misafir öğrenci olarak eğitim aldı. 7 yaşında NASA’nın davetiyle Amerika’ya gitti. Kolorado Eyalet Üniversitesi’nde 15 yaşına basmadan mezun oldu ve 1974’ten itibaren hem akademik çalışmalar yapıp hem de NASA’nın araştırmalarını yönetti. 1978’de ülkesi Kore’ye dönerek dünyanın en prestijli üniversitelerini ve kurumlarını red etti. 2007 itibariyle de Chungbuk Ulusal Üniversitesi'nde ders vermekte.

2. Gregory Smith: 12 Yaşında Nobel Adayı!

1990 yılında doğan Gregory Smith, 2 yaşında okumaya başladı. Kreşteki hocaları tarafından farkedilen yeteneği ile önce 1. sınıfa başlayan Gregory Smith’in yaşı ilerledikçe bir dahi olduğu daha iyi anlaşıldı çünkü bu küçük çocuk, normal boyutlardaki bir kitabı bir kere okuyarak 18 ay hafızasında tutabiliyordu. Öğretmeni tarafından süper bilgisayar olarak tanımlanan Smith, Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Orange Park Lisesi’nde 7 yaşında mezun oldu. Sonra Lynchburg’daki Macon Koleji’ne kabul edildi. Burada matematik ve tarih ve biyoloji alanlarında eğitim aldı. 2003 yılında Virginia Üniversitesi’ne kabul edildi ve 16 yaşında Amerika’nın en genç doktora sahibi unvanıyla ile mezun oldu. Bundan sonra bilim hayatına ara veren Gregory Smith, kendini dünya barışını sağlamaya adadı ve International Youth Advocates adında bir vakıf kurarak Bill Clinton’dan Mikhail Gorbachev’e kadar bir çok başkanla görüştü. Afrika’nın bir çok yerinde kimsesiz çocukların eğitim alması için okullar açtı. Dünyadaki bir çok çocuk kurumuna bağışlar yaptı. Bu yaptıklarının karşılığını 4 kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilerek aldı.

3. Akrit Jaswal: Yedi Yaşında Bir Cerrah!

Şu sıralar herkesin konuştuğu bir Bollywood filmi var: Slumdog Millionare! Film Hindistan’ın kenar mahallelerinde büyüyen bir çocuğun Kim 500 Milyar İster tarzı bir yarışmada zengin oluşunu anlatıyor. Bizim anlatacağımız hikayede buna benziyor ama ufak bir farkla bizimki daha gerçek.

Akrit Jaswal, 23 Nisan 1993 Hindistan’ın Punjabi bölgesinden dünyaya geldi ve henüz 10 aylıkken konuşmaya ve yürümeye başladı. 2 yaşına geldiğinde okuma-yazmayı öğrenmiş ve elinden Shakespeare kitaplarını düşürmüyordu. 5 yaşına geldiğinde kanserle mücadele ve gen tedavisi için teoriler üretmeye başlamıştı.İlk tedavisini ise yangında parmakları eriyen küçük bir kız çocuğuna yaptı. Yeteneğini Dharamshala’da bir kolej başkanı olan B. R. Rahi farketti ve yaptırdığı I.Q testi sonucunda Hindistan’ın en zeki çocuğunu bulduğu anladı. 12 yaşında Chandigarh Koleji’ni bitirdi ve Hindistan Üniversitesi’nin en genç öğrencisi oldu. Hindistan’da bir Guru olarak ilan edilen bu küçük dahi daha sonra İngiltere’den kanser araştırmalarına katkı yapması için davet edildi. Şu anda ise Londra Üniversitesi’nde aralarında Türk profesör Mustafa Camgöz’ün de bulunduğu bir kurulda görev yapmakta.

4. Aelita Andre: 2 Yaşındaki Ressam!

Sidneyli sanatçı bir ailenin küçük kızı olarak dünyaya gelen Aelita Andre, bir sabah uyandığında tüm Avustralya’nın konuştuğu bir ressam haline geldi. 2006 yılında dünyaya gelen bu sevimli kız çocuğunun eline oynasın diye verilen fırça ile yaptıkları ülkesinin en pretijli sanat galerilerinin sahibi olan Mark Jamieson’ın dikkatini çekince bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Şimdiye kadar yaptığı yağlıboya tabloları ilerde kızına göstermek için saklayan baba Michael Andre durumdan oldukça memnun. Çünkü küçük kızının yaptığı tablolar dünyaca ünlü sanat galerleri Brunswick Street Gallery, Art Almanac and Art Collector’ın duvarlarını süslüyor. Özellikle yaptığı soyut resimlerde kullandığı figürleri nasıl ortaya çıkardığı ise özel bir merak ver araştırma konusu.

5. Michael Kevin Kearney: Zeki ve Para Babası!

Az önce yukarıda bahsettiğimiz filme geri dönelim. Ama bu sefer Hindistan’a değil Amerika’nın en turistik mekanı Hawaii’nin Honululu şehrine gidiyoruz. 18 Ocak 1984 yılından doğan Michael Kevin Kearney, akademisyen bir ailenin çocuğu olarak ilk eğitimini okula gitmeden evinde almış. 4 aylıkken konuşmaya 10 aylıkken okumaya başlayan çocuklarındaki cevheri gören ailesinin desteği ile 10 yaşında Associate of Science’ın Jeoloji bölümünden mezun olarak dünyanın en genç üniversite mezunu oldu. University of South Alabama’da antropoloji yılında lisans derecesi elde eden Kearney, asıl şöhreti 2006 yılında katıldığı Who Wants to be a Millionaire? adlı yarışmadan kazandığı 1 milyon dolar ile yakaladı ancak bu onun ilk yarışması değildi. Daha önce katıldığı çeşitli televizyon yarışmalarında bir hayli para kazanmış. Bilgisini paraya çevirmenin en kısa yolunu seçmiş. Şimdi ise 24 yaşında ve bir dolar milyoneri…

6. Willie Mosconi: 6 Yaşında Bir Semih Saygıner

William Joseph Mosconi, 27 Haziran 1913’de Amerika’nın Philadelphia eyaletinin Pennsylvania bölgesinde orta halli bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Babası bir bilardo meraklısıydı ve evde bir bilardo masası vardı. Bilardo oynamaya babasını izleyerek başlayan Willie, ilk skorunu süpürge sopası ve patateslerle mutfakta yapmış. Annesi durumu babasına bildirince de 6 yaşında profesyonel olan bir bilardo efsanesi hikayesi başlamış. 6 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazanan Willie daha sonra babası tarafında bir çok reklam filminde oynatılmış ve dolaylı olarak ailesini zengin etmiş. Ancak Amerikalı bilardo severler onu 1941 - 1957 yılları arasında, onbeş kez yenilgisiz BCA Dünya Şampiyonluğu ile hatırlıyor. Ha unutmadan 526 topla yaptığı bilardo şovunu izleyebilen olursa bize de haber versin.

7. Fabiano Luigi Caruana: Bir Satranç Dehası!

2 bin yıldır oynanan ve bir spor olarak ilan edildiği günden beri bir zeka oyunu olarak lanse edilen satranç şimdiye kadar çok ustalar görmüştür. Kasparov’un bilgisayara karşı yaptığı maç hala hafızalarda iken size küçük bir satranç dehasını daha tanıtalım istedik.

30 Temmuz 1992’de Miami’de İtalyan bir anne ile Amerikalı babanın oğlu olarak dünyaya gelen Fabiano Caruana, hayatını değiştirecek olan komşusu ünlü satranç ustası Bobby Fischer ile henüz tanışmamıştı. 5 yaşında dünyanın en önemli ustalarından biriyle maç yapma onuruna erişen Caruana, ilk şampiyonluğunu da aynı yıl kazanmış. Ardından dünya çapınca bir çok turnuvada şampiyonluk elde eden bu küçük usta 12 yaşında dünyanın en genç satranç ustası unvanını almış.

8. Elaina Smith: 7 Yaşında Bir Güzin Abla!

Kim demiş aşk çocuklara göre değildir diye! Yukarıda fotoğrafını görmüş olduğunuz bu sevimli kız çocuğu yani Elaina Smith, İngiltere’nin en küçük Güzin Ablası! Hem de binlerce yetişkin dinleyicisi her gün ondan tavsiyeler alabilmek için çalıştığı radyo istasyonunun telefon satralini kilitliyor.Boşanmış bir anne babanın çocuğu olan Elaina’nın tavsiyelerinin sırrı ise burada gizli sanırım. Verdiği tavsiyelere bakılırsa aşkın matematiğini çözmüş gibi duruyor. Sevgilisi tarafından terkedilen bir kadının onu nasıl geri elde ederim sorusuna “Hayat bir erkek için üzülmeye vakit harcanacak kadar kısa değil!” diyerek benden onay almış bulunmakta.

9. Saul Aaron Kripke: 12 Yaşında Bir Harvard Hocası

13 Kasım 1940’da doğan Saul Aaron Kripke de sıradışı akademik kariyeri ile listemizde bulunuyor. Amerika’nın en büyük filozoflarından biri olarak gösterilen Kripke, mantık, dil, metafizik, epistemoloji felsefesi üzerine bir çok çalışmasını daha lisedeyken yapmış ve bu ona bir çok üniversitenin kapısını ardına kadar açmış.Bunların en ünlüsü tabiki Harvard! Şimdi ise Princeton Üniversitesi’nde huysuzluğu ile nam salmış yaşlı bir profesör.

10. Cleopatra Stratan: 3 Yaşında ve “Celebrity”

6 Ekim 2002’de Moldova’nın Kishinev kentinden doğan Cleopatra Stratan, 3 yaşında ülkesinin en ünlü ve en çok albüm satan şarkıcısı olma unvanını taşıyor. Babası da kendisi gibi Pavel Stratan tarafından yetiştirilen bu küçük yetenek, 3 yaşında ama La vârsta de trei ani adında bir albümü ve maliyeti hayli yüksek reklam anlaşmalarına sahip. Amrikanın çocuk idolü Shirley Jane Temple’dan sonra en büyük çocuk yeteneklerden biri olarak görülüyor. MTV tarafından da ödüllendirilen küçük Cleo hayli şirin bir klibi de var. Bu derlememizi de onun bu güzel klibi ile sonlandıralım.


8 yıl 11 ay önce eklendi

Otomobil segment'leri nelerdir? Peygamber efendimizin soy ağacı Bilinçli tüketici nasıl olunur? Her müslümanın bilmesi gereken sorular! Vatan Sevgisi ile ilgili şiirler Niğbolu Savaşı (1396) Dabbe nedir, Kuran'da dabbe nasıl geçer? 1 kw kaç beygir gücü eder? İşte Dünyanın En Zeki ve Yetenekli Çocukları Bilgi Felsefesi (Epistemoloji) Thomas Edison Hayatı Özdeyişler (Vecizeler) Ünlü Türk Heykeltraşları kimlerdir? Periskop nedir, Periskop nasıl yapılır? Ülkemizde ve dünyada ilk televizyon yayınları ne zaman başladı Metal, Ametal ve Yarımetal Nedir Uzunluk ölçüleri nelerdir? Metrenin katları nelerdir? Rüyada ölmüş birini canlı görmek Köpeklerin özellikleri, köpekler hakkında bilgi, köpek türleri "Milli Ruh": Turgut Özal döneminde yaşanmış bir olay Youtube girme, youtube giriş DNS