Dünyanın en büyük yılanı

Dünyanın en büyük yılanı

Dünyanın -yakalanmış- en uzun yılanı yandaki resimde verilen Medusa adındaki Piton yılanıdır. Yılanın boyu 7.67 metre ve kilosu 158.8 kg dır. Adını aldığı 'Medusa' gibi insanları taşa çevirmesede bir duraksamalarına neden olmaktadır. Taşımak için en az 15 insan gerektiren Medusa, Kansas City‘de “The Edge of Hell Haunted House“da yaşamaktadır.

Dünyanın ikinci en uzun yılanı

ABD'nin Ohio eyaletinde, kafeste yaşayan dünyanın ikinci en uzun yılanı idi, ama öldü.

Columbus Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumu yetkilileri, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 7.3 metre uzunluğundaki pitonun, Ekim 2010'da personel tarafından ölü bulunduğunu ve ölüm sebebinin tümör olduğunun sanıldığını belirtti.

Fluffy adındaki pitonun, eşya taşıyan bir kamyonet uzunluğunda, telefon direği kalınlığında ve 138 kilo ağırlığında olduğu belirtiliyor. Hayvanat bahçesine 2007 yılında getirilen 18 yaşındaki yılan, o tarihten itibaren en çok ilgi çeken hayvanlar arasında bulunuyordu.

Yakalanamamış ama olduğu iddia edilen yılanlar

Bilinen en uzun yılanlar, Anakondalar ve Ağlı pitonlardır. Şu ana dek alınmış en uzun yılan boyu rekoru da, bir ağlı pitona (Python reticulatus) ait ve tam 10.1 metredir. Bu boy, kamera ya da fotoğraf görüntülerinden yaklaşık bir ölçüm yapılarak hesaplanmıştır. Bazı söylentilere göre, Güney Afrika da, boyu 18 metreye varabilen yeşil anakondalar var, ancak henüz bu boyda bir anakonda yakalanamamıştır.

Regal pitonlarının boyları 9-11 metreyi bulabileceği söylenmektedir. Anakondalar ise daha kısa olmalarına rağmen daha ağır olmaktadırlar. 

Ama hepinizin de bidiği gibi kaçan balık büyük olur ;) Yakalanıp yanında metre ile ölçüm yapıldığında elbet bunlar da Guinness rekorlar kitabına girecektir.

Uzun yılanlarla ilgili yalan haberler

İnternette 40 metrenin üzerinde yılanların bulunduğuyla ilgili haberler yer almaktadır. Bunlara itibar etmeyiniz. Tamamı photoshop ile hazırlanmış resimler üzerine kurgulanmıştır.


9 yıl 4 ay önce eklendi

İkinci el araç alırken nelere dikkat etmeliyiz? Tüm peygamberlerin isimleri Çevre kirliliği ile ilgili alınması gereken önlemler Hilekâr üreticiyi bulma mantık sorusu Tutumluluk ile ilgili atasözleri II. Murat Dönemi (1421-1451) Cuma gününün önemi, Cuma günü niçin kutsaldır? Peygamberimizin isimleri Dünyanın en büyük yılanı Patagonya Ali Kuşçu'nun Hayatı Tavsiye Edilen Kitaplar Ünlü Türk Ressamlar ve Ressamların İsimleri Bulaşık Makinesini Kim İcat Etti Göçmen kuşların isimleri, adları nelerdir? Göçmen Kuşlar Listesi Buharlaşma, Kaynama ve Yoğuşma Arasındaki Farklar Cebir'de denklem çözerken X harfi kullanılmasının temel sebebi Bir çocuk yetiştirmenin maliyeti ne kadar? Suda yaşayan hayvanlar, suda yaşayan canlılar nelerdir? How to Use a Router as a Repeater Einstein alan denklemleri