Hangi mevsim nereye tatile gidilir?

Hangi mevsim nereye tatile gidilir?

Aylara göre tatil seçenekleri

OCAK

Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Hawaii, meltemlerin etkisindeki Bahamalar ve Senegal kış aylarında güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Yağışların henüz başlamadığı Kenya ya da kısa süre sonra toz fırtınaları ve şiddetli kasırgaların baş göstereceği Pakistan gezileri için son fırsat. Endonezya, Tunus, ve İspanya’da görülen yağışlar ve rüzgar, bu bölgelere yapılacak gezileri başka tarihe ertelemedeki en büyük etken.

Senegal, Hawaii, Bahamalar, Doğu Afrika, Pakistan.

ŞUBAT

Kurak bir iklimin sürdüğü Meksika ve Senegal'de yaz tüm hızıyla sürüyor. Güneşli Batı Afrika Sahillerinde yeniden denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Orta Amerika, Batı Afrika, Doğu Afrika, Hindistan.

MART

Mart ayı, ilkbaharın habercisi.Kuzey Afrika çöllerinde gezinti için en uygun mevsim, Bahamalar ve Martinik ise şimdiden en gözde destinasyonlardan.Karayipler ve Meksika seyahatleri için ideal mevsim yavaş yavaş sona ermeye başlarken, Mauritus Adası ve Moritanya için mart ayından itibaren ölü mevsim başlıyor.

Kuzey Afrika, Bahamalar, Martinik, Peru, Karayipler, Meksika.

NİSAN

Tibet özellikle tavsiye edilebilir.Japon Adaları'nda kiraz ağaçları nisan ayından itibaren çiçek açmaya başlıyor. Akdeniz sahilleri sakin; şimdi turist akınına uğramadan denize girebilirsiniz. Karayip adaları’nda ise güzel havaların sonuna yetişebilirsiniz.

Çin, Japonya, Akdeniz, Lübnan, Ürdün, Mısır ve Türkiye gibi Akdeniz ülkeleri için de geçerli. 

MAYIS

Güneşli ve ılık ilkbahar günlerinin başlaması ile birlikte Britanya adaları ya da Kuzey Avrupa, ideal tatil seçenekleri olabilir. Tam tersine, Orta Amerika ve Karayipler, sonbahara dek süren yağışların başlamasıyla birlikte gündemden düşüyor.Batı Afrika içinse mayıs ayı, yağmurlar başlamadan gitmeniz için son fırsat.

Büyük Britanya, Kuzey Avrupa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Madagaskar.

HAZİRAN

Sonbahara kadar Hint Okyanusu'nda yer alan adalar, özellikle de Polinezya ideal destinasyonlar arasında...

Polinezya, Hint Okyanusu, İsveç.

TEMMUZ

İrlanda ve Britanya Adaları da, yılın en güzel aylarını yaşıyor; yağmur artık veda etmiş, bunaltmayan sıcaklar günlük yaşama renk katıyor.Bir süre sonra güz yağmurları başlar.Bu yüzden, fırsatı kaçırmayın! Muson yağmurları ise çoktan Güneydoğu Asya ve Orta Amerika’da etkisini göstermeye başladı.Bu bölgelere gitmek için program yaptıysanız, muson yağmurlarının tüm şiddetiyle sürdüğünü bilmeli, önleminizi alarak yola çıkmalısınız.

Finlandiya, İsveç, Bolivya, Brezilya, Amerika, İrlanda, İngiltere, İskoçya.

AĞUSTOS

Yaz aylarında "geceyarısı güneşi"nden yararlanmak için Kuzey Avrupa ülkelerine gitmelisiniz. Hep sisli puslu havasıyla bilinen Londra’yı biraz olsun farklı görebilirsiniz ağustos ayında.Eylülde yağmur mevsiminin başlayacağı Doğu Afrika'ya gitmek isteyenler için, ağustos ayı son fırsat! Orta Amerika ile Uzak ve Yakındoğu ülkelerinde ise ölü sezon başladı. Kuzey Avrupa ülkeleri ve Britanya Adaları, Hint Okyanusu, Doğu Afrika.

EYLÜL

Eylül ile birlikte yaz sıcakları son bulup havalar yumuşarken. Orta Avrupa ve Kuzey Amerika tatil için en ideal bölgeleri oluşturuyorlar. Artık sıcaklığın düşmeye başladığı Kuzey Avrupa ve kısa süre kuru iklimin sona ereceği Endonezya için ise Eylül son şans! Yağmurlar ise Orta Amerika, Karayipler ve musonların başladığı Güneydoğu Asya’da ölü sezon yaşatıyor. Orta Avrupa, Akdeniz Havzası, İspanya, Yunanistan, İtalya, Tunus, Fas, Mısır, İsrail, Kuzey Amerika.

EKİM

Ekim ayında ilkbahar güney yarım küreye yerleşir. Güneşle buluşmak için Güney Afrika'ya, Güney Amerika'ya ve Avustralya'ya uzanmanın tam zamanı. Güneydoğu Asya ve Karayip adaları içinse ekim, yağmurların başlangıcı demek. Güney Afrika, Arjantin, Avustralya.

KASIM

Batı Afrika ve Hindistan'da yağış mevsimi sona eriyor.Dolayısıyla hem bu ülkeleri, hem de boğucu yaz sıcaklarının yavaş yavaş yerini ılıman bir iklime bıraktığı Mısır'ı ziyaret etmenin tam zamanı. Bir ay daha yağmurlu geçecek olan Orta Amerika ülkeleriyle ağır bir kış geçiran Uzak-Doğu’ya yapacağınız gezileri bir süre daha ertelemelisiniz. Senegal, Hindistan, Mısır, Hint Okyanusu, Uzak-Doğu, Orta Amerika.

ARALIK

Asya ve Uzakdoğu turları için en uygun mevsim. Bali, Singapur ve Tayland muson yağmurlarına veda ettiğinden gökyüzü her zaman masmavi. Karayipler'in kuzeyi ile Küba ve Jamaika'da da rahatça denize girebilirsiniz. Mısır turlarınız için ise son günler. Çin'de kış mevsimi sert geçmeye başladığından turizm için ölü bir mevsim. Güneydoğu Asya, Büyük Antiler.


9 yıl 3 ay önce eklendi

Nişikli Turizm Şubeleri ve Telefon Numaraları Nemrut Dağı Milli Parkı Hangi mevsim nereye tatile gidilir? Ölüdeniz, Fethiye Turizm Şiirleri Ankara MNG Kargo Şubeleri, MNG kargo şube adresleri ve telefon numaraları Ankara Aras Kargo Şubeleri, Şube Adresleri ve İletişim Telefonları Yurtiçi Kargo Ankara şube isimleri, şube adresleri ve telefon numaraları Metro Turizm Bulgaristan iletişim bilgileri Metro Turizm Adana iletişim bilgileri Metro Turizm İstanbul Anadolu yakası iletişim bilgileri İstanbul Metro Saatleri, T4 Topkapı - Mescid-i Selam Metro Sefer Saatleri İstanbul Metro Saatleri, M2 Sanayi Mahallesi - Seyrantepe Metro Sefer Saatleri İstanbul Metrobüs Durakları Haritası, En Kısa Yoldan Nasıl Giderim? Metro saatleri, İstanbul Metro Saatleri Atatürk Havalimanı'na nasıl gidilir, Atatürk Havaalanı'na en kısa yoldan nasıl giderim?
1
2
3