Kaz Dağları

Kaz Dağları

Kazdağları, Anadolu yarım adasının kuzeybatısında yer alan, Biga yarım adasının en yüksek dağıdır. Eğe Bölgesi ile Marmara bölgesini birbirinden ayırır, Kazdağları Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde kalmaktadır. Edremit körfezinin kuzeyini takiben, kuzey doğu-güney batı yönünde 60 – 70 km. uzunluğunda olan Kazdağları, batıda Dede dağı, ortada Kazdağı, doğuda Eybek dağı, kuzeydoğuda Gürgen, Kocakatran, Küçükkatran ve Susuz (Sakar dağı) dağlarından oluşur.

60 – 70 km'lik Kazdağları zincirinin ortasında yer alan Kazdağı'nın, güneyi Edremit Körfezi, doğusu Zeytinli çayı, kuzeyi Kara Menderes Çayı, batısı Altınoluk yerleşiminin batısı (Damla Tepe) ile çevrili olan 21 452 hektarlık alanı, 17.04.1993 tarih ve 21555 sayılı resmi gazetede yayınlanan 93/4243 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kazdağı Milli Parkı olarak ilan edil. Kazdağı milli parkı Balıkesir iline bağlı Edremit ilçesi sınırları içerisindedir.


9 yıl 3 ay önce eklendi

İllerin enlem ve boylamları Abant Gölü, Bolu Kaz Dağları Ankara'da alternatif piknik ve gezi alanları Bulgaristan'da kayak merkezleri İstanbul MNG Kargo Şubeleri, MNG kargo şube adresleri ve telefon numaraları İstanbul Aras Kargo Şubeleri, Şube Adresleri ve İletişim Telefonları Yurtiçi Kargo İstanbul şube isimleri, şube adresleri ve telefon numaraları Metro Turizm Balıkesir iletişim bilgileri Metro Turizm İzmir iletişim bilgileri Metro Turizm İstanbul Avrupa yakası iletişim bilgileri İstanbul Metro Saatleri, M1 Aksaray - Atatürk Havaalanı (Havalimanı) Metro Sefer Saatleri İstanbul Metro Saatleri, M2 Taksim - Şişhane Metro Sefer Saatleri Kadıköy Kartal Metro hattı haritası ve durak isimleri, Kartal metro durakları, Kadıköy metro durakları Şehirler arası mesafe hesaplama, kaç km? Eminönü'ne nasıl gidilir, Eminönü'ne en kısa yoldan nasıl giderim?
1
2
3