Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Çayı üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Antalya'ya 80 km mesafededir. Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde bulunan ve adını bu ilçeden alan şelale, ırmak sularının 4-5 m'lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir. Az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alan üzerinde gürül gürül akışı görülmeye değer bir manzara oluşturur. Ayrıca Manavgat Irmağı'nı besleyen kaynaklardan en büyüğü olan karstik Dumanlı kaynağı, sol kıyıdaki dik bir kayanın yüzünde bulunan küçük mağaralardan fışkırarak çıkar. Duman ve köpük halinde 15 m kadar yükselir ve ırmağa karışır.

Kent gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile başbaşa kalmak isteyenler için şelalenin çevresinde uygun piknik alanları vardır. Ayrıca çevredeki lokantalar, taze balık yeme imkanını sunarlar. Ulaşım, Manavgat'tan kalkan minibüslerle sağlanır. Lükse kaçmak istiyosanız jipleride tercih edebilirsiniz.


9 yıl 3 ay önce eklendi

Eshab-ı Kehf, Mersin (Yedi Uyurlar Mağarası) Tomara Şelalesi, Gümüşhane Babilin asma bahçeleri Manavgat Şelalesi İzmir MNG Kargo Şubeleri, MNG kargo şube adresleri ve telefon numaraları İzmir Aras Kargo Şubeleri, Şube Adresleri ve İletişim Telefonları Dünya Göz Hastanesi iletişim bilgileri Ulusoy Turizm Otogar Şubeleri ve Ulusoy Ofis Telefon Numaraları Metro Turizm Bursa iletişim bilgileri Metro Turizm Ankara iletişim bilgileri İstanbul Metro Saatleri, M4 Kadıköy - Kartal Metro Sefer Saatleri İstanbul Metro Saatleri, T1 Kabataş - Bağcılar Merkez Metro Sefer Saatleri İstanbul Metro Saatleri, M2 Taksim - Hacıosman Metro Sefer Saatleri İstanbul Metro ve Metrobüs Hatları, Metrobüs Durakları, Metro durak isimleri İstanbul otobüs kalkış saatleri, otobüs seferleri, iett saati
1
2
3